Beszámoló előadásainkról

A Matthias Corvinus Collegium Jog szakirányával közösen szerveztünk a héten két beszélgetést a jogi innováció és a jogászi hivatás átalakulásának témaköreiről. Az érdeklődők kedden és szerdán is ízelítőt kaphattak a jövő jogi világával kapcsolatos teóriákból, elképzelésekből.

Dr. Orbán Miklós szenvedélyesen adott elő

Első előadásunk a Robot az alperesem – de ki felel a végén? címet viselte. Az ELTE jogi karán tartott eseményen Dr. Orbán Miklós ügyvéd a jogi piac átalakulásáról és lehetséges új irányairól beszélt, míg Dr. Andorkó Imre, a Debreceni Egyetem adjunktusa, egyben 2015-ös Cikkíró Pályázatunk nyertese az önvezető autókról és jogi környezetükről tartott előadást az érdeklődőknek.

Második eseményünk – melyet a Pázmány jogi karán rendeztünk – az Előzetesben a drónom – de ki felel a végén? címet viselte. A drónok szabályozásának jogi környezetéről, a szerzői jogokról és adatvédelemről három meghívott előadónk beszélt: Dr. Ujhelyi Dávid, az Igazságügyi Minisztérium szerzői jogi szakreferense, Dr. Tolnai Zsolt ügyvéd, az OPL tagja, valamint Dr. Takó Sándor filmjogász, rendező.

Mindkét esemény jól sikerült, sok hallgató érkezett az előadásokra, még úgyis, hogy az ELTE-s beszélgetésünk pont a korrupcióról szóló Bibós vitával párhuzamosan zajlott. A továbbiakban is tervezünk hasonló eseményeket, ezekről és minden másról is tájékozódhattok Facebook oldalunkon.

Az eseményeken készült fényképek (Havasi Máté):

Cikkíró Pályázat

Van egy érdekes témád?

Ez most nem egy évfolyamdolgozat, hanem az Arsboni ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Cikkíró Pályázata!

***

Ha nem szeretnél lemaradni a további írásainkról, kövesd az Ars Bonit a facebookon.

Molnár Kristóf

Molnár Kristóf

Molnár Kristóf az Arsboni volt gyakornoka, 2017 eleje óta content managere. Az ELTE harmadéves joghallgatója. Online marketinggel, social media felületek kezelésével és a szakmai tartalmak megjelentetésével foglalkozik. Az alkotmányjog államszervezeti része áll érdeklődésének középpontjában, jelenleg a Kormány felelősségi kérdéseit kutatja.
Molnár Kristóf

***

Ha nem szeretnél lemaradni a további írásainkról, kövesd az Ars Bonit a facebookon.