Egyetemről az irodába egy nap alatt?

Mitől lesz egy ügyvédi irodában ideális a munkakörnyezet? És mitől lesz mind közül a DLA Piper a legideálisabb választás? Megtudhatod cikkünkből, ám ha igazán autentikus tapasztalatra vágysz, gyere el a Lawyer for a Day-re és nézd meg magad!

lawyer-for-a-day-landing-page-1

A DLA Piper budapesti irodája és az Arsboni novemberben rendezi jogi-szakmai vetélkedőjüknek, az Lawyer for a Day-nek a döntőjét, melynek célja, hogy megtalálja Magyarország legtehetségesebb jogászhallgatóit és lehetőséget nyújtson nekik, hogy valós munkakörnyezetben, a DLA Piper munkatársaival karöltve oldjanak meg olyan feladatokat, melyekkel az irodában nap mint nap találkoznak. De miért is a DLA Piper irodája a legjobb lehetőség számodra egy ilyen versenyen való részvételre? Milyen értékek mentén építkezve tudja tartani világszínvonalú eredményeit?

Globalitás

 „A nemzetközi csapat aktív részese lehetsz.”

A DLA Piper egy öt kontinensen, több mint 30 országban jelenlévő nemzetközi ügyvédi iroda, mely több mint 4200 ügyvédet foglalkoztat világszerte. Számos multinacionális, a Global 1000 és a Fortune 500 listákon szereplő vállalat, vezető technológiák fejlesztésével foglalkozó feltörekvő vállalkozás, valamint kormányok és közszférabeli szervezetek számára nyújt jogi segítséget.

Sokrétű tapasztalat

 A jog mellett az üzleti oldalt is megérted.”

A budapesti iroda 40 ügyvédével és 7 partnerével 1988 óta az egyik legnagyobb Magyarországon működő, üzleti profilú nemzetközi jogi irodává nőtte ki magát. Ezt bizonyítja több mint 270 órányi pro bono tevékenység, valamint sikeres tárgyalások a világ különböző részein.

Szakmai lehetőségek

„Profi háttércsapat segít abban, hogy arra koncentrálhass, amiben a legjobb vagy.”

Az irodában jelenleg a Corporate, a Litigation and Regulatory, az Intellectual Property and Technology, valamint a Finance and Projects szakmai csoportokban dolgoznak az ügyvédek és jelöltek. Az ezekben zajló munka során munkatársaink a kezdetektől ügyfélközelben lehetnek,  a magyar jogi piacot mozgató ügyekben dolgozhatnak, és folyamatos tanulás közben érvényesíthetik ötleteiket.

Csapatkohézió

 „Az számít, hogy mit tudsz hozzátenni a munkához.”

Az iroda sikere nagymértékben alapszik támogató, befogadó és motiváló környezetén, azon, hogy minden munkatársnak fontos szerepe van a magas színvonalú szolgáltatások nyújtásában. Ez nem jöhetne létre egy sokszínű, elfogadó és egyenlőséget előnyben részesítő közeg nélkül, mivel a DLA Pipernél hisznek a folyamatos tanuláson, fejlődésen és tapasztalatszerzésen alapuló munkahelyi kultúrában. Mindez párosul egy emberközeli közeggel, ahol a csapat nemcsak együtt dolgozást, hanem egymásért dolgozást is jelent.

Utánpótlásképzés

„Itt tapasztalt mentorod lesz, aki kezdetektől fogva segít.”

A DLA Piper számos programjával vonja be a tehetséges joghallgatókat, akik később hosszútávú mentorálásban részesülnek és lehetőséget kapnak elhelyezkedni az iroda berkein belül. A szakmai csoportokban a gyakornokok partnerekkel, senior associate-ekkel és jelöltekkel egyaránt dolgoznak, és mindennapi munkájuk során a senior ügyvédek segítik a szakmai fejlődésüket. Ilyen szakmai program a Lawyer for a Day is, amely végén az iroda a legtehetségesebbeknek gyakornoki állást ajánl fel.

Kedvet kaptál a részvételhez? Október 22-ig tudsz jelentkezni a Lawyer for a Day-re, hogy kipróbálhasd magad és megnyerhesd a fődíjat, egy csoportos londoni utazást, vagy gyakornoki helyet szerezz magadnak. Használd a lenti applikációt a jelentkezéshez!

***

Ha nem szeretnél lemaradni a további írásainkról, kövesd az Ars Bonit a facebookon.