Ígéretes hallgatók Dr. Nagy László nyomában

2017 november 8-9-én került sor a negyedik Dr. Nagy László Magánjogi Érvelési Versenyre. A versenyt a fiatalon elhunyt kiváló ügyvéd, dr. Nagy László István emlékére évente szervezi meg a Dr. Nagy László Alapítvány joghallgatók számára.

A szervezők nagy örömére a verseny idén valóban országossá vált azzal, hogy az ország minden egyes jogi karáról szép számmal érkeztek jelentkezések. A zsűrinek nehéz volt az eddigi legtöbb pályázatból kiválasztani azt a 16 hallgatót, akik a verseny szóbeli szakaszába jutottak. A selejtező fordulók után a legjobb négy között már nagyszámú érdeklődő előtt érvelhettek a versenyzők.

A verseny idei győztese magas színvonalú, kiegyensúlyozott teljesítménnyel Gelencsér Adél, az ELTE hallgatója lett, míg a második helyen Ormos Kristóf (ELTE), a harmadikon pedig Pándi Gergő (Debreceni Egyetem) végzett.

A szervezők értékelik és köszönik a versenyzők bátorságát, hogy a szóbeli jogi érvelés rendkívül nehéz műfajában kipróbálták magukat. Az alapítványról és a versenyről további információk a www.drnagylászloalapitvany.hu oldalon találhatók.

***

Ha nem szeretnél lemaradni a további írásainkról, kövesd az Ars Bonit a facebookon.