Üzleti és jogi konferencia Budapesten

A jog mellett az üzleti életbe is bele szeretnél pillantani? Érdekel a Távol-Kelet? Vagy csak az ázsiai gazdasági csodát szeretnéd megérteni? Ha az előző kérdések közül akár egyre is igen a válaszod, akkor a következő konferencia biztosan tetszeni fog Neked!

A hongkongi jogászok szakmai kamarája a héten Budapestre érkezik, hogy jobban megismerje a közép-kelet-európai régiót, ennek apropóján pedig a Hong Kong Economic and Trade Office, Berlin, a Law Society of Hong Kong és a Magyar Ügyvédi Kamara közösen konferenciát szervezBudapesten. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Az esemény különlegessége, hogy az üzleti és a jogi világ szereplőit egyszerre szólítja meg, így nem csak a másik szakma aktuális kérdéseibe enged betekintést, hanem rengeteg új ismeretség kialakítására is kiváló alkalmat biztosít. A programban jogi, illetve gazdasági témájú előadások is helyet kaptak.

A délután folyamán több érdekes kérdéskörről is hallgathatnak majd előadásokat a résztvevők. Szó lesz például Hongkong speciális helyzetéről, kiderül, hogyan lehet a kínai jogrendszerben létezni úgy, hogy közben egy városnak saját jogrendszere is van. De bemutatásra kerül majd a kínai-magyar üzleti kapcsolatok jelene és jövője is.

A távol-keleti befektetésekben gondolkodó érdeklődök számára különösen érdekes lehet a Hong Kong speciális helyzetéről és az ottani befektetési lehetőségekről szóló előadás, de a magyar-hongkongi-kínai üzleti kapcsolatok összefüggéseiről is szerezhetnek majd új információkat a résztvevők.

Global Legal Hackathon

Március 6-8. között 5000 ember vág neki egyszerre, hogy felforgassa a jogász szakmát. Benne vagy?

A bő kétórás konferenciát egy kötetlen hangulatú kávézás fogja zárni, ami kiváló lehetőséget biztosít majd a személyes ismeretségek, kapcsolatok kialakítására, megerősítésére is.

A konferencia hivatalos meghívóját itt találhatod, míg a részletes programról itt olvashatsz. Regisztrálni itt tudsz!

***

Ha szeretnél az egyetemi évek után könnyebben elindulni a munkaerőpiacon, vagy éppen pont az álláskeresés idegőrlő időszakában vagy, akkor a segítségedre lehetünk! Regisztrálj az Arsboni ősszel indulő Karrieroldalára, és kezdd el építeni Te a saját jövődet!

***

Ha nem szeretnél lemaradni a további írásainkról, kövesd az Ars Bonit a facebookon.