A Becher & Torma irodájában járt az Arsboni gyakornoki csapata

Érdekes programon vettek részt gyakornokaink, amikor bepillantást nyerhettek a magyarországi jogi piac egyik leginkább meghatározó adójógra specializálódott ügyvédi irodájának működésébe.

A program egy adójogi kvízjátékkal kezdődött, melynek során több adó- és illetékjogi érdekességre derült fény.

Az adójoggal való játékos ismerkedést követően a hallgatóság az iroda partnerei közül megismerkedhetett Torma Leventével, Király Péterrel és Béres Imrével. A partnerek a hallgatókkal való közös beszélgetés keretében mutatták be az iroda történetét.

Torma Levente a BigFour cégekkel való összehasonlítás kapcsán kiemelte, hogy véleménye szerint egy nagyüzemi környezet másfajta képességeket igényel, és másfajta irányba fejleszti egy kezdő jogász tudását, mint egy ügyvédi iroda. Ez utóbbiban sokkal gyorsabb fejlődés érhető el a jogászi gondolkodás és az adójogi ügyletek körültekintő rendezésének terén. Ehhez kapcsolódóan Király Péter, az EY korábbi munkatársa kiemelte, hogy egy olyan irodában, mint a Becher & Torma, már junior szinten is lehetőség van az összes adójogi területen komplex munkafolyamatokba belelátni.

Kutatás a jogi munkaerőpiacról

A kitöltők között a nyertes választása szerint kisorsolunk 4 db Szigetjegyet, egy 75.000 Ft-os IKEA utalványt vagy egy 75.000 Ft-os Repjegy.hu utalványt!

Azzal kapcsolatban, hogy milyen típusú feladatokra fókuszál az iroda a nagy adótanácsadó cégekhez képest, a partnerek kifejtették, hogy megvannak azok a területek, illetve feladattípusok melyek terén valóban hatékonyabb segítséget tud nyújtani egy nagyüzemi apparátus. Ugyanakkor vannak olyan főként jogvitás és tranzakciós ügyek, melyek terén egy kisebb ügyvédi iroda adaptívabban tud közreműködni a problémák megoldásában.

Ettől függetlenül a Becher & Torma praxisa is lefedi az adójog számos területét, ahol a jelöltek mindenbe bepillantást nyerhetnek, mielőtt idővel kialakul, hogy valójában melyik terület át hozzájuk igazán közel. Az iroda munkájának egy nagy részét teszik ki az adóperek, főként a társasági adó, a forrásadó, vagy a vámok területén, illetve tranzakciós és tanácsadási ügyletek.

A gyakornokok egy kiemelkedő szakmai színvonalú, de nagyon barátságos csapatot ismerhettek meg. A kötetlen hangulatról egy adag kézműves sör is gondoskodott.

***

Ha nem szeretnél lemaradni a további írásainkról, kövesd az Ars Bonit a facebookon.

MEGOSZTÁS