A BME-ről a világpiacig: a Tresorit-sztori

A svájci székhelyű magyar start-up, amely a világon több mint tízezer szervezetnek kínál egyedülálló titkosított fájlmegosztási szolgáltatást, bővíti jogi csapatát. Ha érdekelnek az in-house pozíciók, és szívesen kipróbálnád magad egy nemzetközileg is elismert magyar cégnél, akkor olvasd el cikkünket, ismerd meg jobban a Tresoritot.

A Tresorit alapítói

A Tresoritot három magyar fiatal, Lám István, Szebeni Szilveszter és Szilágyi György alapította 2011-ben, akik a BME CrySyS Adat- és Rendszerbiztonság Laboratóriumában dolgoztak együtt. A cég hamar fejlődési pályára állt, ugyanis egy évvel az alapítás után már közel félmilliárd forintnyi befektetést kapott egy kockázati tőkealaptól és kilenc magánszemélytől.

A növekedés az évek során folyamatos volt. 2014-ben 800 millió forint tőke érkezett befektetés formájában, 2017-ben pedig a LogMeIn co-founderje, Anka Márton csatlakozott a Tresorithoz, mint befektető és tanácsadó. Az eddigi legnagyobb tőkeinjekció pedig két éve érkezett, több mint három milliárd forint formájában. Az alapítók egy jelenleg már több mint 100 fős csapattal építik tovább a brandet.

De mivel is foglalkozik a cég?

A Tresorit terméke egy saját fejlesztésű, szabadalommal is védett technológia, mely végponti titkosítást alkalmaz a felhőbe küldött adatokon, vagyis azok még azelőtt titkosításra kerülnek, hogy megérkeznének a felhőbe. A módszer az úgynevezett zero knowledge elvre épül, így a titkosítást feloldó kulcs és a jelszó-hashek nem kerülnek a felhőbe, csak az adatok. A nagy felhőszolgáltatók (Google Drive, Dropbox stb.) ezt nem így csinálják, jellemzően csak az adatátvitelt titkosítják, ez adja a Tresorit versenyelőnyét is. A cég nemrégen egy új terméket is a piacra dobott, elindította Tresorit Send elnevezésű önálló fájlmegosztóját. A Tresorit igazi világmárkává vált az elmúlt években. Több mint 17 ezer ügyfele van a cégnek, jellemzően Észak-Amerikából és Nyugat-Európából.

És hogyan jövök én a képbe?

A Tresorit bővíti jogi csapatát! A háromfős csapatba egy új jogtanácsos munkatársat keresnek, akinek a feladata a szervezet tevékenységének széleskörű jogi támogatása lenne. A munkajogi tanácsadástól, a belsős jogi tréningek megtartásán át egészen az új, innovatív jogi megoldások implementálásáig terjednek majd a feladataid, ha a Tresoritot választod. Amennyiben rendelkezel szakvizsgával és legalább négy év releváns, cégjogászi vagy nemzetközi irodás tapasztalattal, akkor ez a te lehetőséged. Ha szimpatikusnak tűnik a cég, nézd meg az álláshirdetést alaposabban, és jelentkezz még ma a világ egyik legsikeresebb magyar start-upjához!

Csatlakozz te is a Tresorithoz!

A Tresorit új munkatársat keres jogtanácsosi munkakörbe.

***

Ha nem szeretnél lemaradni a további írásainkról, kövesd az Ars Bonit a facebookon.