Az év legmenőbb jogi workshopjával indítjuk az Innovatív Májust

A jogi pálya biztos karrierútnak számít évszázadok óta. A jog egy hatalmas, összetett és statikus szabálytömeg, amelyben a változás rendszerint fokozatos és lassú. Ezt az állóvizet kavarja fel a jogászi feladatok szoftveres automatizálása, amely mindenki számára óriási változásokat fog hozni a következő öt-tíz évben. Ha téged is érdekelnek ezek a tendenciák, és nem szeretnél lemaradni, akkor csatlakozz hozzánk, fedezzük fel együtt a jogi világ jövőjét!

Elképzelhető, hogy a jogászi feladatok jelentős része is automatizálható? Milyen világ az, amelyben robotügyvédek segítik a jogi ügyeinket? És ez milyen hatással lesz a jogi karrierekre? Egyáltalán: menő lesz még ügyvédnek lenni?

Hogyan készüljön fel a szakma a technológiai változásokra? Mit csináljanak az ügyvédek, ha egy szoftver másodpercek alatt elvégzi azt a feladatot, amit eddig évi 360 ezer órában láttak el? Dönthet-e valaha egy algoritmus a bíróság helyett? Milyen képességeket szedjenek magukra a jogász hallgatók, hogy hatékonyan dolgozhassanak együtt technológiai startupokkal?

Mit lépnek majd a jogászok, ha a 200 éves tradíciót megdönti a technológiai változás. 5-10 év és a jogi ügyeinket is teljesen máshogy intézzük majd? Ezekre a kérdésekre próbál válaszokat találni alapítónk, Molnár Benedek által moderált beszélgetésen.

Előadóink

A workshopon három, a területen jártas jogásszal fogunk beszélgetni, az alábbiakban őket mutatjuk be röviden.

Ződi Zsolt, jogi informatikai szakértő, a Corvinus Egyetem oktatója és az MTA-TK Jogtudományi intézetének munkatársa. Kutatási területe az információs társadalom jogi aspektusai, Több, mint egy évtizede foglalkozik jogi kiadással, könyvekkel, folyóiratokkal, szakmai adatbázisokkal offline és online formában. 2012-ben jelent meg “Jogi adatbázisok és jogi forráskutatás – Gépek a jogban” című könyve, legfrissebb tanulmányában pedig a Big Data jogra és jogtudományra gyakorolt hatását vizsgálja.
Bóné László több mint tíz évet töltött el két vezető nemzetközi ügyvédi irodánál, a CMS Cameron McKenna-nál és a DLA Piper-nél, valamint a PricewaterhouseCoopers tanácsadó cégnél ügyvédi, illetve adótanácsadói pozícióban.  László az Amerikai Egyesült Államokban szerzett közgazdász (MBA) és magyar okleveles adótanácsadó végzettségére támaszkodva elsősorban a startup vállalkozásokra fókuszál ügyvédi munkája során. Az elmúlt 5 évben számos befektetőt és projektcéget képviselt befektetések és cégeladás (exit) során.  László nem csak vállalkozásokkal dolgozik, jól ismeri a startup ökoszisztéma többi szereplőéit is, dolgozott már hazai és nemzetközi kockázati tőkealapokkal és magánbefektetőkkel, valamint több inkubátort is képviselt mind a napi működés, mind az egyes befektetések során.
Dr. Posztl András a DLA Piper irodavezető partnere. Elkötelezett híve annak, hogy a DLA Piper úttörő, trendalkotó szerepet vállaljon a magyar jogi szolgáltatói piacon az innovatív megoldások bevezetése terén. Meggyőződése, hogy a klasszikus, kizárólag jogi tanácsadásra szorítkozó ügyvédek világa leáldozott. Az ügyfelek üzleti szemléletű, komplex tanácsadást várnak, akár mesterséges intelligencián alapuló eszközök bevetésével. Egykori szakkollégistaként, hite szerint, az “y” és “z” generáció tehetségeit világos jövőképpel, fejlesztésükbe történő tudatos befektetéssel és sok figyelemmel lehet megnyerni. András vezetésével a DLA Piper budapesti irodája idén – a magyar piacon egyedülálló módon – sorban másodszor nyerte el a Chambers Europe által adományozott, legjobb magyar ügyvédi iroda címet.

A téma legmenőbb kutatóival és szakértőivel várunk titeket eseményünkön, ahol nem csak az innovációs irányok megismerésére lesz lehetőségetek, hanem networkingre, új ismerősök megismerésére is, ugyanis az előadások után közös bulival fogjuk zárni a napot! Találkozzunk május 18-án az Anker’t-ben!

***

Kutatás a jogi munkaerőpiacról

A kitöltők között a nyertes választása szerint kisorsolunk 4 db Szigetjegyet, egy 75.000 Ft-os IKEA utalványt vagy egy 75.000 Ft-os Repjegy.hu utalványt!

Ha nem szeretnél lemaradni a további írásainkról, kövesd az Ars Bonit a facebookon.

***

Ha nem szeretnél lemaradni a további írásainkról, kövesd az Ars Bonit a facebookon.