Ciánnal a poggyászában fogták el a grúz egyház egyik főpapját

A hatóságok őrizetbe vettek egy grúz papot, Deacon Giorgi Mamaladzét a tbiliszi repülőtéren, miután ciánt találtak a csomagjaiban. A nyomozók azzal gyanúsítják a magas rangú papot, hogy a méreggel a grúz egyház vezetőjét, II. Ilia pátriárkát tervezte meggyilkolni, aki jelenleg Berlinben lábadozik műtétje után. Mamaladze éppen a Németországba tartó repülőgépre tervezett felszállni, amikor őrizetbe vették a nyomozók.

A grúz pátriárka Ferenc pápával

A nyomozás azután kezdődött, hogy Mamaladze egyik ismerőse beismerte, hogy a pap korábban készpénzt és egyéb „illegális javakat” ajánlott fel neki ciánért cserébe. A rendőrség később lőfegyvereket is talált a házkutatás során. Mindezek ellenére az ortodox egyház vezetői megmagyarázhatatlannak tartják a történteket, szerintük ugyanis nagyon szoros volt a kapcsolat a pátriárka és Mamaladze között.

A grúz miniszterelnök az eset után úgy nyilatkozott, hatalmas katasztrófát sikerült megelőzni, ugyanis a tervezett bűncselekmény nem csak az ortodox egyház, hanem a grúz állam ellen is irányult volna. A sikeres repülőtéri akció után ügynököket, valamint személyi testőrségének vezetőjét is Berlinbe küldte a miniszterelnök – a 84 éves pátriárka védelmének megerősítésére.

A botrány alapjaiban rázta meg a grúz közvéleményt, hiszen a kis ország mind a mai napig mélyen vallásos. A grúz nemzet volt a második a történelemben, amely felvette a kereszténységet, még a negyedik században. Az ortodox felekezet azóta is a legmeghatározóbbnak számít Grúziában.

Amennyiben bűnösnek találják, 15 év börtönbüntetést is kaphat a grúz pap.

***

Pályakezdőként egy nemzetközi irodában?

❓ De melyikben? ❓ Hogy válasszam ki? ❓ Hogy tudok jelentkezni, ha épp nem hirdetnek állást? ❓ Melyik jogterület való nekem? ❓ Mit mondjak, ha a bérigényemről kérdeznek? ❓ Milyen szinten kell lennie az angolomnak? ❓ Tényleg napi 12 órát kell dolgozni?❓

Ha nem szeretnél lemaradni a további írásainkról, kövesd az Ars Bonit a facebookon.

Jegyzetek

Kép forrása: itt.

***

Ha nem szeretnél lemaradni a további írásainkról, kövesd az Ars Bonit a facebookon.