Dolgozz egy európai nagyvárosban, a világ egyik vezető ügyvédi irodájánál

Ambiciózus negyed- vagy ötödéves joghallgató, vagy frissen végzett jogász vagy? Szívesen dolgoznál külföldön, a világ egyik legnagyobb ügyvédi irodájánál? Egyedülálló szakmai tapasztalatra tennél szert, miközben életre szóló élményekkel gazdagodsz? Mindezt ráadásul fizetésért? Igen, lehetséges. Ugyanis a Baker McKenzie budapesti irodája idén immár negyedszer hirdeti meg a cég nemzetközi ösztöndíjprogramját.

Minden évben globálisan 10 fiatal joghallgatónak biztosít nemzetközi tapasztalatot gyakornokság keretében a Baker McKenzie. A hazai jogászképzés magas színvonalát és a magyar joghallgatók rátermettségét jelzi, hogy  a cég budapesti irodájának jelöltjei az elmúlt három év mindegyikében elnyerték az ösztöndíjat.

A pályázat nyertese egy 12 hetes fizetett gyakornokságon vesz részt, amelynek egyik részét a budapesti, másik részét egy európai Baker McKenzie irodában teljesítheti. A program korábbi magyar nyertesei Budapest mellett Bécsben, Milánóban és Párizsban tölthettek hat hetet. A három hónapos időszak alatt egyedülálló nemzetközi munkakörnyezetet, elismert mentort és fizetést kapnak az ösztöndíjasok. Ráadásul az utazás, illetve a szállás költségeit is a Baker McKenzie fedezi.

A díjazottak szakmai eredményeik és nemzetközi jogi érdeklődésük alapján kerülnek kiválasztásra. A jelentkezéshez elvárás a minimum négy elvégzett egyetemi év, de frissen diplomázott jogászok is beadhatják a pályázatukat. A magabiztos angol nyelvtudás mellett más idegen nyelv ismerete előnyt jelent.

Munkahely. Lehetőségek. Szakmaiság. Inspiráló környezet. Ez a Sárhegyi és Társai Ügyvédi Iroda.

Jelentkezni az alábbi angol nyelvű dokumentumokkal lehet: önéletrajz, az összes, jelentkezés időpontjáig letett egyetemi vizsga eredménye, két referencia (egyetemi oktatótól vagy más mentortól), valamint annak kifejtése, hogy a gyakornokság milyen plusz értéket adna hozzá a jelentkező karrierjéhez. A részletes kiírást itt lehet elolvasni.

Az ösztöndíjra december 20-ig lehet pályázni, a fenti adatokat tartalmazó jelentkezés elküldésével, a judit.kertesz@bakermckenzie.com címre.

Oroszi Fanni, 2017 ösztöndíjasa (Budapest-Párizs)

“A nemzetközi gyakornoki időszak kiváló lehetőség volt arra, hogy új embereket ismerjek meg, és bepillanthassak egy külföldi iroda munkakultúrájába. Életem egyik legjobb döntése volt, hogy jelentkeztem a programra.”

Molnár Kristóf

Molnár Kristóf az Arsboni volt gyakornoka, 2017 eleje óta content managere. Az ELTE harmadéves joghallgatója. Online marketinggel, social media felületek kezelésével és a szakmai tartalmak megjelentetésével foglalkozik. Az alkotmányjog államszervezeti része áll érdeklődésének középpontjában, jelenleg a Kormány felelősségi kérdéseit kutatja.

***

Ha nem szeretnél lemaradni a további írásainkról, kövesd az Ars Bonit a facebookon.