Első

Sziasztok! Orbán Miklós vagyok. Ügyvéd, vállalkozó, vezető, választottbíró, előadó, mentor – így felsorolva úgy hangzik, mint a Forbes magazinban valami ügyeletes menő pali bemutatása. Pedig nem vagyok az. Nyolc évig tanítottam filozófiát a JÁB-on (durva, mi?), évekig blogoltam a világ és Magyarország ügyes-bajos dolgairól (ezt azt hiszem, ezt most vállalom fel először nyíltan), mindig tanulok valamit, és sosem voltam megszállottja a sikernek.

20 éve vagyok a jogi szakmában, 16 éve vagyok ügyvéd, de nem kell kiszámolni: 43 éves vagyok. A lényeg nem is ez, hanem hogy igazából sosem találtam meg a számításaimat a szűken értelmezett szakmában. Nekem túl lassú, unalmas, repetitív és konzervatív volt az ügyvédkedés. Mindig találtam benne érdekes dolgot, de azokat leginkább nem is a klasszikus értelemben vett jogi szakmában voltak. Aztán persze lehet, hogy nem elég alaposan kerestem.

Ha röviden kellene összefoglalnom, mit csinálok most, azt mondanám, hogy legal enterpreneur vagyok. Tehát egy olyan jogász, aki nemcsak ügyvéd, sőt elsősorban nem ügyvéd. Inkább üzletember, manager és vállalkozó – de a „vállalkozó ügyvédnél” nem azokra gondoljatok, akik lakásokat adnak-vesznek az ügyvédkedés mellett, beszáll az ügyfelük egyik üzletébe vagy kávézót nyitnak, hanem azokra, akik mindenféle joggal kapcsolatos vállalkozásokat csinálnak. Ezek a vállalkozók állnak a legal tech, legal innovation, public policy, legal flexible resourcing, legal outsoucring és alternative legal provider cégek mögött. Lefordítom: minden mögött, ami kicsit is érdekes ebben a szakmában. Szerintem.

Most pedig blogolni kezdek. Újra. Ez viszont más lesz, mint korábban. Mindenekelőtt igazán személyes. És ezt annyira mondom komolyan, amennyire csak lehet. Ez nem egy ismeretterjesztő blog lesz, és az objektivitás látszatát is el szeretném kerülni: ez egy végtelenül személyes gondolatfolyam lesz, sok-sok érzéssel, ki- és beszólogatásokkal, de azért remélem sok érdekes témával is. Nem ígérem, hogy a jogi szakmáról áttekintő tudást fogok adni, azt viszont igen, hogy a véleményeimen keresztül sok mindenről fogtok hallani, ami jelenleg zajlik a jogi szakmában. Sokat utazom, sokat olvasok, sokat kutatok, és persze sokat is dolgozom: amit látok, olvasok, megélek, az érdekesebb és tanulságos dolgokat megpróbálom veletek megosztani személyes gondolatokkal. Remélem jól hangzik.

Kövesseteeeeek!

Más a véleményed? Reagálnál Miklós írására? Ne tartsd magadban a gondolataidat, kommentelj a Facebook-postunk alá!

Ügyvéd

Kutatás a jogi munkaerőpiacról

A kitöltők között a nyertes választása szerint kisorsolunk 4 db Szigetjegyet, egy 75.000 Ft-os IKEA utalványt vagy egy 75.000 Ft-os Repjegy.hu utalványt!

Ügyvéd, vállalkozó, vezető, választottbíró, előadó, mentor. Az OPL partnere. Nyolc évig tanított filozófiát a JÁB-on, évekig blogolt a világ és Magyarország ügyes-bajos dolgairól.

Nem egy ügyvédi iroda vagyunk, hanem egy új generációs jogi szolgáltatási cégcsoport, ahol a legkülönbözőbb jogi munkáktól a kormányzati kapcsolatokon keresztül egészen a legújabb technológiákig sok mindennel foglalkozunk. Ami összeköti ezeket a cégeket és munkáinkat, az a nemzetköziség, professzionalizmus és az innováció. Jófejek vagyunk, és szeretjük az életet... Ja, és csak annyira vesszük komolyan magunkat, amennyire egészséges.

***

Ha nem szeretnél lemaradni a további írásainkról, kövesd az Ars Bonit a facebookon.

MEGOSZTÁS