Enyhülő Török Izraeli viszony

2010-óta először került sor kölcsönös nagyköveti kinevezésre Törökország és Izrael között, közölte az MTI. Recep Tayyip Erdogan török elnök szerdán jelentette be Kemal Ökem kinevezését, aki Közel-Kelet szakértőként eddig a miniszterelnök külpolitikai főtanácsadói posztját töltött be.

torok-izrael-820x345

Mindezt egy nappal az után, hogy az izraeli kormány kedden nyilvánosságra hozta Eitan Naeh megbízatását az ankarai nagykövetség élére. Naeh korábban Izrael azerbajdzsáni nagyköveteként dolgozott, 2013 óta pedig Jeruzsálem londoni nagykövetének helyetteseként látott el külképviseleti tisztséget.

A Közel- Keleti nagyhatalmak viszonya azután romlott meg, hogy az izraeli haditengerészet katonái több török aktivistát megöltek, akik a blokád alá vett Gázai övezetbe próbáltak meg behatolni. A két ország hat év után először, idén júniusban állapodott meg a diplomáciai kapcsolatok megújításában.

A kép forrása itt.

***

Kutatás a jogi munkaerőpiacról

A kitöltők között a nyertes választása szerint kisorsolunk 4 db Szigetjegyet, egy 75.000 Ft-os IKEA utalványt vagy egy 75.000 Ft-os Repjegy.hu utalványt!

Ha nem szeretnél lemaradni a további írásainkról, kövesd az Ars Bonit a facebookon.

***

Ha nem szeretnél lemaradni a további írásainkról, kövesd az Ars Bonit a facebookon.