Hogyan válhatsz partnerré egy nagy ügyvédi irodában?

Te is szívesen lennél egyszer partner egy nagy ügyvédi irodában? Esetleg kifejezetten célod, hogy partner váljon belőled? Érdekel, milyen egyedi karrieresemények vezetnek a csúcsig? Panelbeszélgetésünkön olyan jogászokat hallgathatsz meg, akik az ország vezető ügyvédi irodáinak a partnereiként elsőkézből származó információkkal rendelkeznek erről az útról.

Nagyon kevés olyan diploma van, amivel annyi mindent lehet kezdeni, mint a jogi diplomával. Eme lehetőségek közül az egyik legnagyobb hagyománnyal, s elismertséggel rendelkező hivatás az ügyvédség. Aki pedig ügyvédkedésre adja a fejét, hosszanti célja nem más, minthogy partner váljon belőle. De kik is azok a partnerek?

A partnerség az ügyvédi karrier csúcsa. Egy ügyvédi irodán belül alapvetően ez a legfelsőbb szint, amit el lehet érni. Ami megkülönbözteti a partnereket az ügyvédektől, az az, hogy a partnerek kimagasló szakmai tudásuk mellett sokévnyi tapasztalattal, és ami a legfontosabb, jelentős ügyfélkörrel rendelkeznek. Egy nemzetközi irodát tekintve partnerek nélkül nincs élet. Az ügyfelek szerzése, megtartása, tárgyalások vezetése mind partneri feladat. Mondhatni, hogy egy partnernek legalább annyira fontos az üzleti szemlélet elsajátítása, mint a kiemelkedő szakmai tudással való rendelkezés. Ahhoz, hogy valaki ezt a szintet elérje, nem elég a csillagok ideális állása. Kemény, izgalmas, kihívásokban gazdag évek várnak azokra az elhivatott ügyvédekre, avagy ügyvédjelöltekre, akiknek eltökélt céljuk az, hogy egyszer az ő nevük legyen a falon. Vajon kik tudnak megfelelő mankót adni az ambiciózus fiatalságnak?

Az Arsboni Történetek panelbeszélgetésén kettő olyan, nagy ügyvédi irodai partner fog megszólalni, akik már végigjárták ezt az utat, s nem csak tisztában vannak ezekkel a tényezőkkel, hanem meg is szeretnék őket osztani a jogász közösséggel.
A beszélgetésen Fehérváry Ákos, a Baker McKenzie, illetve Tóth János, a Wolf Theiss partnere fogja megosztani gondolatait a partnerré váláshoz vezető úttal kapcsolatban. Amennyiben érdekel, hogy hogyan válhatsz Te is partnerré, nincs más dolgod, mint részt venni a panelbeszélgetésen, és az ott elmondottakat beépíteni a karrieredbe.

Fehérváry Ákos, a Baker McKenzie partnere 1996-ban szerezte jogi diplomáját Szegeden. Ezt követően 1997-ben csatlakozott a Baker McKenzie kötelékéhez, és immáron több, mint 23 éve tartozik a Baker csapatához. Szakterülete elsősorban az M&A, azon belül pedig az FDI befektetések a privatizációs ügyektől kezdődően egészen a zöldmezős beruházásokig, továbbá a vállalati átstruktúrálás. Az M&A/Corporate Csoport társvezetője, illetve a Foglalkoztatási Csoport vezetője.

Kutatás a jogi munkaerőpiacról

A kitöltők között a nyertes választása szerint kisorsolunk 4 db Szigetjegyet, egy 75.000 Ft-os IKEA utalványt vagy egy 75.000 Ft-os Repjegy.hu utalványt!

Tóth János, a Wolf Theiss partnere szintén Szegeden szerezte diplomáját 1998-ban, LLM képesítését pedig 1999-ben a CEU-n. Ezt követően rögtön ügyvédjelöltként kezdett el dolgozni, és 2007-ben csatlakozott a Wolf Theiss-hoz, melynek 10 éve partnere. Szakterületei elsősorban a Corporate/M&A, ezen belül a vegyes vállalatokkal, fizetésképtelenséggel, illetve átstrukturálási feladatokkal foglalkozik. Szaktudása kiterjed továbbá a versenyjogra, és a compliance-re is. A Corporate/M&A Csoport, és a Versenyjog & Antitröszt és Compliance Csapatot vezeti.

A regisztrációhoz csupán Arsboni Karrier profilodra van szükséged. Bejelentkezés után már a kosaradba is rakhatod az előadást! Amennyiben nincsen még fiókod nálunk, regisztrálj csupán két perc alatt.

Partnerré válás egy nagy ügyvédi irodánál

Te is szívesen lennél egyszer partner egy nagy ügyvédi irodában? Hallgasd meg panelbeszélgetésünket.

***

Ha nem szeretnél lemaradni a további írásainkról, kövesd az Ars Bonit a facebookon.