Ilyen volt a 2018-as Jogászdíj díjátadó gálája

November 30-án immár harmadig alkalommal rendezték meg a jogi szakma legkiválóbbjainak részvételével tartott Jogászdíj díjátadó gáláját. A helyszín a rangos eseményhez méltó módon a Várkert Bazárban kapott helyet.

A Jogászdíj odaítélésével a díj gazdája, a Wolters Kluwer Kft. évről évre a jogásztársadalom kiemelkedő képviselőit kívánja elismerésben részesíteni. Minden évben egyre több kategóriában lehet indulni, és a benyújtott pályázatok száma is folyamatosan emelkedik.

Idén összesen tizennégy kategóriában lehetett pályázni. A pályázati kategóriák között voltak visszatérő témák, mint az adójog, a pénzügyek és biztosítások vagy a vitarendezés. De idén új kategóriákban is megmérettettek a jogászok. Az adatvédelem az idei év slágertémája, ezért nem maradhatott ki a kategóriák közül sem, de a családjog is felkerült a díjazott jogterületek közé.

A Jogászdíjon nem az irodák méretét vagy a partnerek számát díjazzák, hanem az innovatív megoldásokat, az ügyfélközpontú praxist és a példaértékű szakmai munkát, idén például több kategóriában is egyéni ügyvéd, vagy egyszemélyes ügyvédi iroda vindikálta magának a győzelmet.

A megnyitó beszédet Kézdi Katalin, a Wolters Kluwer ügyvezető igazgatója tartotta, külön kiemelve, hogy a díjátadó gálán résztvevők legyenek büszkék magukra, mert bizony van miért.

Kutatás a jogi munkaerőpiacról

A kitöltők között a nyertes választása szerint kisorsolunk 4 db Szigetjegyet, egy 75.000 Ft-os IKEA utalványt vagy egy 75.000 Ft-os Repjegy.hu utalványt!

Minden kategória győztesét, egy komoly múlttal bíró szakember hirdette ki, így például Dr. Windisch László, az MNB alelnöke, vagy Prof. Dr. Lévay Miklós, az ELTE professzora, korábbi alkotmánybíró.

A díjátadó felénél találásra került a vacsora, mely egyben lehetőséget is adott a résztvevőknek a kötetlenebb ismerkedésre.

A díjátadó folytatása előtt izgalmas intermezzo következett. Ugyanis a 2018-as Global Legal Hackathon világszinten győztes magyar csapatának tagjai mutatták be díjnyertes projektüket, a Revealu nevű applikációt. Az app segítségével egyszerűen elvégezhető a GDPR szerinti azon megkeresés, mellyel a rólunk számot tartó adatokat kérhetjük el az azokat kezelő vállalattól. A projekt fejlesztésének következő részében a cél, hogy munkáltatói felületet is létrehozzanak, lehetővé téve a cégek számára a szűk 30 napos válaszadási határidőnek való megfelelést. A 2019-es Global Legal Hackathon magyarországi első fordulóját egyébként szintén a Wolters Kluwer szervezi. A versenyről további érdekességeket tudhatsz meg cikkünkben.

A szünet után folytatódott az egyes kategóriák győzteseinek kihirdetése. Érdekesség, hogy nem csak klasszikus jogágakban, de jogi határterületeken, így például compliance vagy legal technology kategóriában is osztottak díjakat, sőt győztes volt az “Év fiatal tehetsége” mind jogász, mind joghallgató kategóriában.

A díjazottak kategóriák szerint:

 • Vitarendezés kategóriában: Széchenyi István Tudományegyetem Multidiszciplináris Műszaki Tudományi Doktori Iskola csapata
 • Compliance kategóriában: Dr. Sükösd Péter, METRO Kereskedelmi Kft.
 • Adójog kategóriában: Jalsovszky Ügyvédi Iroda
 • Szellemi alkotások joga kategóriában: Taylor Wessing (Braner és Társai Ügyvédi Iroda kooperációban a TaylorWessing e|n|w|c Natlacen Walderdorff Cancola Rechtsanwälte GmbH-val)
 • Elvi jelentőségű ügyek kategóriában: Dr. Fónagy Sándor PhD ügyvéd
 • Pénzügyek és biztosítások kategóriában: CherryHUB BSC Kft. és UNIQA Biztosító Zrt. csapata
 • Legal technology kategóriában: Arconsult Kft.
 • Energiajog kategóriában: Dr. Miks Antal, Dr. Miks Ügyvédi Iroda
 • Családjog kategóriában: Deloitte Legal Erdős és Társai Ügyvédi Iroda
 • Versenyjog és vállalatfelvásárlás kategóriában: Horváth és Társai Ügyvédi Iroda DLA Piper Hungary
 • Kártérítési jog kategóriában: Dr. Birkás Györgyi, JUNGHEINRICH Hungária Kft.
 • Adatvédelem kategóriában: VJT & Partners Ügyvédi Iroda adatvédelmi csoport
 • Ingatlanjog kategóriában: Dr. Minárik Ferenc Madarassy & Partners Ügyvédi Társulás ( Dr. Minárik Ferenc Ügyvédi Iroda)
 • Év fiatal tehetsége jogász kategóriában: Dr. Leskó Tamás (mentor: Dr. Tóth Máté, Rátky és Társa Ügyvédi Iroda)
 • Év fiatal tehetsége joghallgató kategóriában: Varga Kálmán Márk (mentor: Dr. Inzelt Éva)

Minden díjazottnak gratulálunk.

*** Wulters Kluwer logo A Jog és Innováció rovat támogatója a Wolters Kluwer

***

Ha nem szeretnél lemaradni a további írásainkról, kövesd az Ars Bonit a facebookon.

MEGOSZTÁS