Légy boldog jogász, és a jogi egyetem nem egy megbánás lesz!

Van egy modern betegség, ami kegyetlenül szedi az áldozatait a munkaerőpiacon. Alattomosan férkőzik bele a mindennapokba és sivár pusztaságot csinál a korábban erdőként burjánzó tehetségekből. Szerencsére létezik rá gyógymód, amit most meg is mutatunk nektek!

A képen egy kéz nyúl ki a papírkupacból egy segítséget kérő zászlót tartva.

Manapság egyre többen érzik úgy, mintha az elhivatottságuk fáklyaként lobogó tüzére jeges vizet öntetének. A kiégés egy valós probléma a XXI. századi rohanó világban, és ez alól sajnos a jogászok sem kivételek. Sőt, már-már sportot űzünk ebből a szomorú jelenségből.

Florida Állam Ügyvédi Kamarája (Florida State Bar) 2018. november 15. és december 6. között pszihológusok közreműködésével készített egy felmérést ( “what mental health issues are affecting our constituents”). A cél az volt, hogy megtudják, mi az oka a már fiatal kortól is egyre gyakrabban kialakuló kiégésnek. Az 1967 válaszadó között a legmeghatározóbb mentális betegség a depresszió volt. Ennek következtében 60 százalékuk a pályaelhagyáson gondolkodik.

A jelenség okai a véget nem érő teendők, a stressz és az a tény, hogy sokak munkáját nem becsülik meg eléggé. Gondolhatnánk azt, hogy a pénz és a presztizs kompenzál mindezekért,

azonban a boldogsághoz vezető út nem bankjegyekkel van kikövezve.

Legal Fest 2019 - Megnyílt a Priority Line

Állj be még ma a Legal Fest Priority Line-ba, és nem csak első kézből fogod megkapni az infókat, hanem meglepetéssel is várunk majd a helyszínen!

Paula Davis-Laack exügyvéd és coach kapcsolódó cikke szerint az elégedett szakmai élet mércéje a függetlenség és a minőségi munkavégzés lehetősége, majd az ezt követő elismerés és pozitív visszacsatolás. Ezek elérése biztosíthatja a teljességet és kiegyensúlyozottságot a munka sokszor káoszos világában. Ennek kulcsa az, hogy olyan feladatokat tudjunk végezni, amikben ki tudunk teljesedni. Biztosítani kell a szabad gondolkodás lehetőségét azért, hogy kreatív szakmai megoldásokat tudjunk találni a problémákra. A jó munkahely ezt nyújtja nekünk a fejlődés, a jó csapat és a kiegyensúlyozottság keretein belül.

Mielőtt tehát valaki a pályaelhagyáson gondolkodik, jusson eszébe az, hogy máshogy is lehet gyakorolni a praxist. A jogi hivatás „flow”-ja létezik! Megtalálása nem mindig könnyű, de annál nagyobb élvezetet nyújt. Csak keresni kell!

***

Látogass el az Arsboni Karrier facebook oldalra és segítünk neked megtalálni az a bizonyos “flow”-t!

Források:

https://blogs.findlaw.com/greedy_associates/2019/05/two-thirds-of-lawyers-want-out-of-the-profession.html?fbclid=IwAR2cEkjXzcqd4hSH0hdqs7EgS7q6_Rkj9Hu7f0maLhqV4sTeyuTNqm4R_vI

https://www.forbes.com/sites/pauladavislaack/2017/12/19/what-makes-lawyers-happy-its-not-what-you-think/#1359a11817e5

https://www.lawcrossing.com/article/900042544/25-Reasons-Why-Most-Attorneys-Go-Crazy-And-What-to-Do-About-It/

https://www.law.com/2019/05/08/58-of-young-lawyers-think-legal-profession-is-less-desirable-bar-survey-finds-292-45403/

A kép forrása: itt

 

***

Ha nem szeretnél lemaradni a további írásainkról, kövesd az Ars Bonit a facebookon.