Késik Trump pere?

Nemrég választották meg elnöknek Donald Trumpot, ügyvédjei máris indítványokkal bombázzák a bíróságot. Az elnök az ügyben vitatta a bíró mexikói származása miatt a pártatlanságát. “Építek egy jó nagy falat. Ezért van az összeférhetetlenség”fejtette ki. Emellett gyűlölködőnek, és egy totális szerencsétlenségnek is nevezte.

maxresdefault-1
A kép csak illusztráció

Mostani kérésük az, hogy csak az elnöki beiktatás után kezdődjön a republikánus politikust is érintő per. Daniel Petrocelli, Trump ügyvédje, kifejtette a San Diego-i Szövetségi Bíróságon, hogy a plusz hónapok mindkét fél számára elegendő időt biztosítanának ahhoz, hogy akár egy megegyezésre is sor kerülhessen.

A beiktatás időpontja 2017. január 20-a, így a kérésük az, hogy egy ezt követő időpontban kezdődhessenek a tárgyalások, mivel az új elnöknek most a Fehér Házra kell koncentrálnia.

A Trump Egyetem elleni pert olyan hallgatók indították, akik úgy vélik, hogy a több mint tízmilliós tandíjat hamis ígéretek alapján fizették be. A háromnapos szemináriumon Trump ingatlanberuházási titkait tanították volna meg nekik, mindezt az elnök által külön kiválasztott oktatóktól. A hallgatók azonban átverve érzik magukat, a felsőoktatási intézménynek például akkreditációja sem volt.

Donald Trump 92%-ban tulajdonosa az egyetemnek, és a hallgatók állítása szerint minden főbb döntést ő hoz meg, ezt azonban az elnök tagadja. Elmondása szerint másokra hagyatkozott az intézmény irányítását illetően.

A képek forrása: itt és itt.

Kutatás a jogi munkaerőpiacról

A kitöltők között a nyertes választása szerint kisorsolunk 4 db Szigetjegyet, egy 75.000 Ft-os IKEA utalványt vagy egy 75.000 Ft-os Repjegy.hu utalványt!

***

Ha nem szeretnél lemaradni a további írásainkról, kövesd az Ars Bonit a facebookon.

***

Ha nem szeretnél lemaradni a további írásainkról, kövesd az Ars Bonit a facebookon.