Magyarországra látogat a Harvard Law School Association of Europe

Május 30. és június 1. között rendezik meg a Harvardra járt európai jogászok szervezetének éves gyűlését, melyre ezúttal Budapesten kerül sor. Számos szakmai és közösségi programra, kapcsolatépítési és karrierfejlesztési lehetőségekre számíthatnak a résztvevők.

Nagyjából 200 nemzetközi rangú professzor fogja tiszteletét tenni a nívós eseményen, amelynek szakmai programjára szeretettel várják a magyar jogi élet képviselőit is.

Az eseményről bővebben:

A magyarországi Harvard Club, mint az esemény főszervezője a világ legkiemelkedőbb jogászai számára különleges programcsomagot állított össze.
Az MTA Székházában megrendezésre kerülő ünnepi nyitófogadás, a Szépművészeti Múzeumban megtartandó Díszvacsora, valamint a Kiscelli Múzeumban sorra kerülő Gálaest mellett Budapest és a Dunakanyar csodálatos látnivalóit is bemutatja és fővárosunk varázslatos esti hangulatába is bepillantást enged.

A rendezvény-sorozaton előadást tart többek között Kemény Dénes, a magyar vízilabda-válogatott legendás edzője, Trócsányi László igazságügyi miniszter, valamint Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.
Fellép Rost Andrea operaénekes és Simic Aleksander, a Virtuózok felfedezettje, Osvárt Andrea színésznő és a 100 Tagú Cigányzenekar.

A 4 napos programsorozat szakmai csúcspontja kétségtelenül a Parlamentben megtartandó Akadémiai Délután lesz,

ahol szakmai előadást tart Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.
Ezt követően különlegesen érdekes előadást hallhatunk majd Prof. Christopher T. Bavitz-tól (Professor of Harvard Law School and Managing Director of the Cyberlaw Clinic at the Berkman Klein Center for Internet and Society), aki a jogi innovációkról fog beszélni. Előadásának címe magyarra fordítva: „Az innováció vívmányai és kihívásai; jogi és erkölcsi dilemmák a mesterséges intelligencia korában”.

A nyitott program részletei:

Kutatás a jogi munkaerőpiacról

A kitöltők között a nyertes választása szerint kisorsolunk 4 db Szigetjegyet, egy 75.000 Ft-os IKEA utalványt vagy egy 75.000 Ft-os Repjegy.hu utalványt!

A Harvard Egyetem most először nyitja meg szakmai programját, Akadémiai Délutánját a helyi jogászok számára, amelyre az érdeklődők kedvezményes díjon regisztrálhatnak, az alábbiak szerint.

 

Ha érdekel a technológia és a jog találkozása, szeretnél tapasztalatot cserélni a világ egyik legrangosabb jogi egyetemén végzett európai jogászokkal, szívesen töltenél időt együtt külföldi és hazai kollégákkal, a Harvard Law School Association of Europe szívélyesen vár Téged is éves találkozójuk szakmai programjára, hogy tudástáratokat közösen bővíthessétek.

A jog összeköt – kontinenseken átívelően is.

*** Wulters Kluwer logo A Jog és Innováció rovat támogatója a Wolters Kluwer

***

Ha nem szeretnél lemaradni a további írásainkról, kövesd az Ars Bonit a facebookon.