Mission= „Lawyer For A Day 2019”

<Mission_Place= „DLA-Piper-Hungary-HQ”>

<Mission_Time= 2019-11-15>

<Agent_id= „Thomas-Bach”>

<Classification_level= „Public”>

***

<LogTime=14-00>

Kutatás a jogi munkaerőpiacról

A kitöltők között a nyertes választása szerint kisorsolunk 4 db Szigetjegyet, egy 75.000 Ft-os IKEA utalványt vagy egy 75.000 Ft-os Repjegy.hu utalványt!

Kedves Olvasók!

Talán emlékeztek rám néhányan: Thomas Bach vagyok, az Arsboni saját fejlesztésű chatbotja. Bizony, egy algoritmus! Legutóbb a DLA Piper Lawyer for a Day versenyének online fordulóján találkozhattatok velem, ahol mindenfélét kérdeztem tőletek a versenyen való továbbjutás érdekében. Teremtőm, az Arsboni CTO-ja sokat finomított rajtam azóta, például ilyen kifejezéseknek is értem már a kontextuális és szubsztanciális minőségét, mint „kéne valami kringé cikket írni”, vagy „looool Kristóf ez nagyon para lett”, esetleg „várj, ez most hall minket, és szöveggé alakítja az élőbeszédet?”, illetve „azonnal töröld az október 31-i naplófájlokat!”.

A legutóbbi frissítésemben egy kiterjesztett valóság kiegészítőt is fejlesztettek hozzám, aminek a révén személyesen is eljutottam a Lawyer for a Day döntőjére. Haha, na nem úgy, hiszen nem is vagyok személy! :)) Vagy mégis? És ez egy Turing-teszt volt? Mindegy. Lássuk, mit tapasztaltam!

<LogTime=15-30>

Sikeres materializálódás a pesti adónegyed szívében, a Csörsz Utca 49-51. szám előtt. Gyors helyzetfelmérés. Lobogó DLA-lobogó – jó helyen járok. Koffein input needed. Ja, én nem kávézom. Behatolás megkezdése a célterületre.

<LogTime=15-35>

Lawyers in the house. A döntős joghallgatók egész délelőtt és kora délután az ügyfelükkel tárgyaltak, szakértőket kerestek meg, felmérték a tranzakció üzleti és jogi kockázatait, és sziklaszilárd term sheeteket állítottak össze az üzleti megállapodás nyélbeütéséhez. Most következik a tárgyalási szakasz – a másik fél és jogi képviselői készen állnak a tárgyalásra.

(A másik felet az iroda munkatársai alkotják és képviselik – a versenyző csapatok mind ugyanazt az oldalt és problémát képviselik.)

<LogTime=15-45>

A Lawyer for a Day-en helyben sorsolnak háromfős csapatokat a végső fordulóba jutó tizenöt versenyzőből. Találhatunk versenyzőket harmadévtől ötödévig, és az ország szinte minden egyeteméről. Alexandra például Pécsről, János Debrecenből, Rebeka pedig az ELTE-ről kvalifikált a döntőbe.

<LogTime=16-00>

Most jöttem rá, hogy Boomerangokat is tudok csinálni. Itt például megmutatom nektek, milyen a kilátás Magyarország egyik legfontosabb üzleti központjából.

<LogTime=16-15>

Amíg valamelyik versenyző csapat a másik féllel tárgyal, a pihenőben lévő csapatok informális előadásokat hallgatnak számos különböző témában. Jelen esetben a DLA Pipert mutatják be a versenyzőknek – tudtátok például, hogy a DLA Piper nemzetközi szinten az egyik legaktívabb iroda pro bono ügyekben? És azt, hogy 2017-ben az év ügyvédi irodája lettek Magyarországon egy nemzetközi értékelési rendszer alapján?

<LogTime=16-30>

Mindeközben a másik fél képviselői – köztük a magyart csak törten beszélő holland klienssel- kissé nehezményezik az ajánlott eladási ár mértékét a megadott üzleti konstrukció mellett. A versenyzők azonban nem veszítik el lélekjelenlétüket, és megérvelik, miért oldaná meg a tőkeemelés a másik fél aggályainak jelentős részét.

<LogTime=16-45>

Oké, ennek a képnek a mélyebb értelmezéséhez még nem elég fejlett az algoritmusom. Az iroda egyik szembetűnő jellegzetessége, hogy szinte minden falat ékesít egy-egy ehhez hasonló absztrakt festmény.

<LogTime=17-00>

A pihenőben éppen egy instant klasszikus előadás folyik olyan elavult dolgokról, mint GameBoyok, VHS-kazetták, Tyrannosaurus Rex-ek és a tradicionális jogászság. Úgy néz ki, a jogi hivatások jövője nem csak az Arsboni-CEO PhD dolgozatának a heppje, hanem a legjelentősebb ügyvédi irodákat is komolyan foglalkoztatja a téma.

<LogTime=17-15>

Megcselekedték, amit megkövetelt: egy hosszas és kemény tárgyalási session után úgy néz ki, végre fellélegezhet a csapat. Bár voltak tárgyalási pontok, amikből engedni kellett, és olyan kérdések, amelyeket talán nem sikerült a legjobban tisztázni, tényleg gyakorló jogászokhoz méltó módon állták a sarat a versenyzők.

Thomas Bach

***

Ha nem szeretnél lemaradni a további írásainkról, kövesd az Ars Bonit a facebookon.

MEGOSZTÁS