Legal Fest’s got talent!

Mindannyian voltunk egyetemisták, azonban sosem jelentkeztünk igazán szívesen szemináriumi kiselőadásokra. Leginkább azért, mert vagy csak unalmas témákból lehetett felkészülni, vagy tudtuk, úgyse fog senki figyelni ránk csütörtök délután négykor egy levegőtlen teremben. A nyomasztó szemináriumi emlékek azonban már odébb vannak, a Legal Fest nem az egyetem. Nálunk a témát is te hozhatod és a nézőközönség is garantáltan érdeklődő lesz! 

Az idei Legal Festen a külföldi előadók mellett helyet biztosítunk hazai szakértőknek is. Három nagy szekcióba várjuk a prezentálók jelentkezéseit:

Legaltech: ebbe a szekciónkba várunk minden olyan releváns előadást, ami a jogi innováció, illetve a jog és a technológia területéhez kapcsolódik.

Work & Life: sikeresség a szakmában, boldogság a magánéletben? A szekció, ahová a jogászok munkaszervezésének, munka-magánélet egyensúlyának tematikájába vágó témajavaslatokat várjuk.

Szakma: adatvédelem, tranzakciós jogi kihívások vagy éppen új generációs védjegyek? Ebbe a szekcióba várunk minden olyan érdekes témát, ami nem tartozik a fenti kettő előadáscsoporthoz.

A konkrét téma kiválasztását már Rád bízzuk. Ha úgy érzed, szívesen kilépnél a nagyközönség elé, küldd el az ötletedet nekünk nyugodtan. Nyikorgó padoktól és levegőtlen termektől sem kell tartanod, az idei Legal Fest legtöbb előadása ugyanis online lesz, így ki se kell majd otthonról mozdulnod, hogy megtartsd az előadásodat

És hogy miért éri meg egy Arsboni eseményen előadni? Megkérdeztük dr. Rácz Ildikót, PhD-jelöltet, munkajogi szakértőt, aki már több korábbi eseményünkön is prezentált.

Miről tartottál előadást Arsboni eseményen, hogyan kapcsolódott ez a kutatási/szakmai témádhoz?
Szerencsésnek mondhatom magamat, mert csak olyan témákban adtam elő Arsbonis eseményeken, ami a szakterületemhez (munkajog), sőt a kutatási témámhoz is kapcsolódik. Számos alkalommal tartottam egy kis munkajogi “gyorstalpalót” alapvető szabályokról, illetve több esetben is beszéltem a digitalizációnak a munkajogra gyakorolt hatásairól is.
Milyen pluszt adott neked az előadási lehetőség?
Ezek az előadások elősegítették a prezentációs skilljeim továbbfejlesztését. Hiszen akármennyi előadást tart az ember és egyre gyakorlottabb lesz benne, mindig adódnak új kérdések, új szituációk, más és más felvetések, amelyekre reagálni kell. Az előadások emellett nagymértékben hozzájárultak egy-egy szakmai kapcsolat kialakulásához is.
Mit üzennél azoknak, akik gondolkoznak rajta, hogy jelentkezzenek-e idén előadónak a Legal Festre?
Mindenkinek javaslom és meleg szívvel ajánlom, hogy jelentkezzen a Legal Festre előadást tartani, hiszen ott lesz a jogász szakma színe-java. Valamint nem utolsó sorban egy szakmai előadás megtartásával is gazdagodhat. 🙂

Ha a fenti feltételek legalább a fantáziád megmozgatták, váltsd ki a Priority Passodat az idei Legal Festre, illetve dobj össze a kedvenc kávézódban egy maximum 150 szavas összefoglaló ismertetőt arról, hogy a TE előadásod milyen struktúrában épülne fel (Prezit vagy Ppt-t is szívesen fogadunk). Hatalmas motiváció ellenére alkotói válság megléte esetén is írj nekünk, hátha tudunk Neked inspirációt adni 🙂 

Ha előadni nem szeretnél, de szívesen részt vennél a programterv összeállításában, akkor azt is megteheted. A Priority Pass kiváltásakor konkrét témákat javasolhatsz nekünk, mi pedig igyekszünk majd az adott terület egyik szakértőjét elhozni a Legal Festre!

Idén először külföldi előadók is a Legal Festen!

A Legal Fest történetében először külföldi előadókat is meghallgathatsz majd. Van egy téma, amire mindig is kíváncsi voltál? Egy előadó, akit csak amerikai weboldalakon láttál eddig? Most itt a lehetőség, hogy változtass ezen. Váltsd ki a Priority Passt, ajánld be nekünk álomelőadódat, és mi megpróbáljuk elhozni a Legal Festre!

***

Ha nem szeretnél lemaradni a további írásainkról, kövesd az Ars Bonit a facebookon.

MEGOSZTÁS