Legaltech és a kis ügyvédi irodák – eljött az idő?

A legaltech megoldások alkalmazása csak a nagy irodákra jellemző? Esetleg a kisebb irodák is bevezethetnek innovatív eszközöket a napi munkájukba? Mi a helyzet külföldön, és hogy állunk a kérdéssel Magyarországon? A világjárvány gyakorolhat hatást a területre? A Legal Festen megválaszolásra kerülnek a kérdések dr. Homoki Péter gondozásában.  

A nagy horderejű, technológiailag erőforrásigényes innovatív megoldások bevezetése eleinte általában a nagy cégeket jellemzik. A Legaltech jelenség besorolható eme vállalatfejlesztési formába, hiszen igazak rá a fent említett jelzők. A kérdés, hogy a tételmondat a jogi piacot vizsgálja megállja-e a helyét. Tényleg egyszerűbb nagyként nagyot alkotni? Avagy a legaltech megoldásokat vizsgálva előnyt jelent a kisebb méret?

Homoki Péter szakmai vezetőként részt vesz az AI4Lawyers elnevezésű uniós projektben, melynek során a kis irodák és a digitalizáció kapcsolata kerül vizsgálat alá. A projektet az ELF és a CCBE konzorciuma hívta életre, 2020. áprilisától kezdődően 2 évig fut.  Péter első kézből származó információkkal fog szolgálni a projekt kapcsán, és megosztja gondolatait a magyar piacot érintő lehetőségekkel kapcsolatban. Péter nem csak a projekt tapasztalatairól fog beszámolni előadásában, hanem ki fog térni a magyar irodák lehetőségeire a legaltech megoldások alkalmazásában is. Az előadásból kiderül, hogy milyen, a mesterséges intelligenciához kötődő eszközöket lehet akár már ma is alkalmazni, s mik az üzleti feltételei újabb technológiák meghonosításának. Hallgasd meg Homoki Péter előadását, amennyiben érdeklődsz a jog és a technológia, illetve a 21. század legfontosabb területei iránt.

Az előadó, Homoki Péter az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán szerezte diplomáját 2000-ben, egyetemi évei alatt a Bibó István Szakkollégium tagja volt. Péter immáron két évtizedes tapasztalattal rendelkezik az informatikai és távközlési jog területén. Az Európai Ügyvédi Kamarák Tanácsa informatikai jogi szakosztályának elnöke volt korábban. Jelenleg saját irodáját vezeti.

Homoki Péter

 

Kutatás a jogi munkaerőpiacról

A kitöltők között a nyertes választása szerint kisorsolunk 4 db Szigetjegyet, egy 75.000 Ft-os IKEA utalványt vagy egy 75.000 Ft-os Repjegy.hu utalványt!

A regisztrációhoz csupán Arsboni Karrier profilodra van szükséged. Bejelentkezés után már a kosaradba is rakhatod az előadást! Amennyiben nincsen még fiókod nálunk, regisztrálj csupán két perc alatt.

A kis ügyvédi irodák legaltech lehetőségei

A legaltech megoldások alkalmazása csak a nagy irodák monopóliuma? Korántsem! Hallgasd meg Homoki Péter előadását, aki elmondja, miért nem.

***

Ha nem szeretnél lemaradni a további írásainkról, kövesd az Ars Bonit a facebookon.