Legaltech konferenciafelhívás

A jogi technológiák hatása az igazságszolgáltatáshoz való hozzáférésre, a társadalomra és a jogászi munkára – konferenciafelhívás

Ha a jog hétköznapjaiban élünk, mint az Arsboni legtöbb olvasója, gyakran alig érzékeljük az új technológiák hatásait. Hiába van tele az internet az „felforgató” technológiákkal, a jog hétköznapjait ezek mintha alig érintenék. Blockchain, okosszerződések, mesterséges intelligencia, dokumentum-automatizálás, legal design, online vitarendezés – csupa sokat hallott kifejezés, de olykor az az érzésünk, hogy ezek csak a jogi technológiai portálok szerzőinek fejében léteznek. 

Mi a Digitális Jogalkalmazás kutatócsoport tagjai immár több mint egy éve próbáljuk megfejteni ezt a paradoxont, több más rejtéllyel együtt. Olyanokkal, mint hogy vajon az online vitarendezés csak porhintés-e, mi értelme a Legal Design-nak, jó-e ha beleláthatunk a bíró fejébe, milyen jövő vár a kis ügyvédi irodákra, van-e értelme és jövője az online válásnak, mi magyarázza a fejlettségbeli különbségeket a világ egyes régiói között, és így tovább. 

Június 23-24-én a LegalTech szcéna itt Budapesten találkozik, hogy megbeszélje ezeket a kérdéseket, és még sok más problémát. A fókusz elsősorban azon van, hogy milyen hatása van a technológiáknak az igazságszolgáltatáshoz való hozzáférésre, a jogi szakmára és a tágabb társadalmi környezetre. Olyan jogi technológiai „sztárokat” várunk előadónak, mint Dory Reiling volt holland bírónő, a LegalTech egyik legismertebb alakja, Kai Jacob a KPMG jogi technológiai főnöke, Dariusz Szostek, a nemrég megjelent vaskos LegalTech kötet szerkesztője, Miskolczi Andrea, a Dentons Európai Innovációs Igazgatója, Eric Eck az Ernst and Young európai jogi technológiai vezetője, és még sokan mások. 

A konferenciát a LegalTech seregszemléjének szánjuk, és szeretnénk mindenkinek lehetőséget adni a megszólalásra, ezért buzdítjuk az Arsboni olvasóit is, hogy jelentkezzenek rövidebb, 20 perces prezentációkkal, amelyben elmondják személyes tapasztalataikat valamelyik új technológiáról, véleményüket egy LegalTech problémáról, esettanulmányukat egy technológiai projekt bevezetése kapcsán, vagy bármilyen inspiráló gondolatukat a LegalTechről. A felhívás még néhány napig nyitott, de pár napos csúszással is elfogadunk még prezentáció-ötleteket. 

A cikk a Digitális jogalkalmazás rovat keretében jelent meg. Az eddigi írásokat itt találod.

***

Ha nem szeretnél lemaradni a további írásainkról, kövesd az Arsbonit a Facebookon. Videós tartalmainkért pedig látogass el a Youtube csatornánkra.