Még lehet jelentkezni a MOKK hallgatói ösztöndíj pályázatára

A Magyar Országos Közjegyzői Kamara az idei évben is meghirdette ösztöndíjpályázatát, amelyre bármelyik magyarországi székhelyű egyetem állam- és jogtudományi karának jogász szakos, nappali tagozatos egyetemi hallgatója nyújthat be pályázatot. Az egy tanévre szóló ösztöndíjban tanévenként öt hallgató részesülhet, az ösztöndíj összege pedig félévenként 150 ezer forint, melyet a félév öt hónapjában havonta egyenlő részletekben folyósítanak a kiválasztott hallgatóknak. Emellett a pályázó azt is kérheti, hogy az összeget a MOKK közvetlenül az adott felsőoktatási intézménynek folyósítsa a tandíj fedezetére.

Az ösztöndíjban az a hallgató részesülhet, aki

a. adott tanulmánya során legalább két lezárt félévet igazol és legalább 55 kreditet megszerzett, és
b. vállalja, hogy a MOKK-kal képzési/tanulmányi szerződést köt, és
c. vállalja a MOKK rendezvényeken való részvételt, ott kisegítő feladatok elvégzését, és
d. vállalja, hogy a közjegyzőség intézményét érintő, a MOKK által meghatározott
témában évfolyamdolgozatot, illetve szakdolgozatot készít, és
e. a pályázat benyújtását megelőző félévekben legalább 4,1 tanulmányi eredményt ért el.

Az ösztöndíj odaítélésénél előnyben kell részesíteni azt a hallgatót, aki
a. a pályázat benyújtását közvetlenül megelőző mindkét félévében 4,75 tanulmányi átlagnál jobb tanulmányi eredményt ért el,
b. adott tanulmányait első diplomájának megszerzése érdekében folytatja,
c. tudományos diákkörben, illetve szakmai területen kimagasló munkát végez, idegen nyelvből felsőfokú nyelvvizsgával, középfokú nyelvvizsgával, szakmai nyelvvizsgával
rendelkezik,
d. a tanulmányi eredményen kívül legfeljebb a pályázó teljesítményének 10 százalékáig figyelembe vehető a hallgató közéleti, közösségi, sport és egyéb tevékenysége.

Azonos szakmai felkészültség (tanulmányi eredmény, egyéb szakmai tevékenység, nyelvismeret) esetén a számítógépes ismeretek és a szociális helyzet is értékelésre kerülhetnek a pályázat elbírálása során.

A pályázattal kapcsolatos további feltételekről, valamint a jelentkezés módjáról az érdeklődők saját egyetemüktől kaphatnak információt. Intézményenként eltérő lehet, hogy milyen felületen (honlap, NEPTUN-rendszer stb.) osztották meg a pályázattal kapcsolatos információkat.

*** MOKK logo A Jog vita nélkül rovat támogatója a Magyar Országos Közjegyzői Kamara

***

Ha nem szeretnél lemaradni a további írásainkról, kövesd az Ars Bonit a facebookon.

MEGOSZTÁS