Mi az a startup? A nyolcadik Arsboni Lawtech meetupon kiderül

Mindenkinek van valami homályos benyomása arról, hogy mitől lesz egy vállalkozás startup, de kevesebben tudnák pontosan meghatározni annak mibenlétét. Arra a kérdésre pedig, hogy pontosan mi is történik ezen cégek boszorkánykonyháin, csak az tud válaszolni, aki látott már belülről ilyet. Nyolcadik meetupunk vendégei pedig pont ilyenek.

Forrás: South Park

Sőt, most nem csak azt tudhatod meg, hogy milyen egy startup úgy általában, hanem a magyar verzióról is a lehető legpontosabb információkkal gazdagodhatsz. Vendégeink a Revealu és az Adatsólyom munkatársai.

A Revealu alapítói együtt jártak középiskolába, imádnak versenyezni, alapvetően nem jogászok, mégis megnyerték a legnagyobb nemzetközi legal tech versenyt úgy, hogy a magyar fordulóra még ötlet nélkül mentek.” – írja róluk a Forbes. A 2018-as Global Legal Hackathon hazai és New York-i fordulóját is megnyerő Revealu alkalmazása segítségével bárki lekérheti, milyen adatokat tárol róla például a telefonszolgáltatója. Az azóta céggé alakult csapat az adatkezelőknek is segít GDPR-kompatibilis, automatikus rendszert építeni az adatkérések minél gördülékenyebb teljesítése érdekében.

Az Adatsólyom egy önállóan használható online szoftver, amely kis- és középvállalkozásoknak segít abban, hogy adatkezelésük megfeleljen a GDPR előírásainak. A szoftver használatával a cégvezető néhány óra alatt átvilágítja vállalkozását, és konkrét javaslatokat kap az adatvédelmi megfeleléshez. Amennyiben a szoftver bonyolultabb, ügyvédi segítséget igénylő problémát tár föl, az Adatsólyom részletes értékelése az ügyvéd munkáját gyorsabbá, hatékonyabbá teszi.

Sőt egy meglepetésvendégünk is lesz!

Mindenkit várunk, akit érdekel a lawtech és a startupok világa. Akit meg nem, azoknak a hagyományos post-meetup fröccs nyújthat vigaszt.

Több információ és jelentkezés ezen a linken.

*** Wulters Kluwer logo A Jog és Innováció rovat támogatója a Wolters Kluwer

***

Ha nem szeretnél lemaradni a további írásainkról, kövesd az Ars Bonit a facebookon.

MEGOSZTÁS