Nyílt vitafórum a közigazgatási bíráskodás rendszeréről

Az Ügyvédekel a Demokratikus Jogállamért Egyedület konferenciát szervez, melynek témája a jövőre induló új közigazgatási bíráskodás rendszere lesz.

A konferencián meghívott előadók segítségével a szervezők alkotmányjogi, szervezeti- és szakjogi alapokon azt szeretnék elemezni, hogy az új rendszer a jogállamiság követelményei szempontjából milyen előrelépést jelent, abban mely biztosítékok garantálják az alapjogok védelmét, hogyan valósul meg a bírói függetlenség elve, milyen rendező elvek mentén történt az új bírói szervezetbe tartozó ügykategóriák kiválasztása, és nem utolsó sorban azt, hogy mit jelent az új típusú bíróság működése az állampolgárok számára, milyen biztosítékai vannak a joghoz való jutás egyenlőségének.

Meghívott előadók: Dr. Kiss László, volt alkotmánybíró, Dr. Kadlót Erzsébet ügyvéd, volt bíró, Dr. Hanák András ügyvéd, Dr. Bárándy Gergely ügyvéd, volt országgyűlési képviselő, Dr. Hajas Barnabás, miniszteri biztos (Igazságügyi Minisztérium), Dr. Rozsnyai Krisztina egyetemi docens.

Az esemény moderátora Dr. Somos András riporter, kamarai jogtanácsos lesz.

Helyszín: Budapesti Ügyvédi Kamara díszterme
Cím: 1055 Budapest, Szalay utca 7.
Időpont: 2019.04.08 10:00 – 2019.04.08 13:00

Regisztrálni az egyesulet@jogallamert.hu email címen lehet.

 

***

Ha nem szeretnél lemaradni a további írásainkról, kövesd az Ars Bonit a facebookon.

MEGOSZTÁS