One-Stop Shop – A jogász svájci bicska

Vannak könyvelők, könyvvizsgáló cégek, akik jogi tanácsadással is foglalkoznak? És léteznek ügyvédi irodák is, akik könyvelési, illetve adótanácsadási feladatokat látnak el? Még szép! A Legal Festen dr. Fehér Dániel előadásából kiderül, hogy miért érdemes belekezdeni egy hibrid vállalkozásba, és pontosan hogyan is néz ki egy ilyen ügyvédi iroda.

Egy One-Stop Shop sarokköve az, hogy az ügyfél egy helyen kapja meg az összes üzleti szolgáltatást, amire egy vállalatnak szüksége lehet. Mire lehet itt gondolni? Jogi tanácsadás, képviselet, könyvvizsgálat, adótanácsadás, avagy üzleti tanácsadás. Alapvetően az elmúlt évekig ez olyan sorrendben működött, hogy a könyvvizsgáló vállalatok kezdtek el jogi szolgáltatásokat nyújtani. Ez természetesen egy piaci versenyhelyzetet teremtett, amire érdemes volt válaszolnia az ügyvédi irodáknak is, hiszen valóban nem földtől elrugaszkodott igény, illetve szolgáltatás eme üzleti szolgáltatások összekapcsolása. Ezt felismerték az ügyvédi irodák is, és az utóbbi időben elkezdődött kiépülni az ügyvédi irodák területén is az a piaci szegmens, amely One-Stop Shopként funkcionál, tehát nyújt könyvelési, és adótanácsadási szolgáltatást is.

Vajon a gyakorlatban hogyan mutatkoznak meg az előnyei egy ilyen kapcsolt szolgáltatási rendszernek? Érdemes elképzelni egy adóperes ügyet. Az adószakértői csapat és a vitarendezési csapat konkrétan egy épületben végzi a munkáját, készítenek stratégiát, személyesen beszélik meg az esetlegesen felmerülő kérdéseket egymás munkájával kapcsolatban. Hatékonyabbnak tűnik, mint a negyvenedik emailben elmagyarázni az Szja tv. rendelkezéseit, avagy telefonon kergetni a másik felet. Ezenfelül nem szabad megfeledkezni, hogy ez a fajta hatékonyság növekedés több ügyfélben, s erősebb piaci pozícióval is kecsegtethet. Hogyan néznek ki ezek a folyamatok a gyakorlatban? Milyen más lehetőségeket rejt magában egy One-Stop Shop? Amennyiben érdekelnek a részletek, regisztrálj Fehér Dániel előadására!

Fehér Dániel 2001-ben szerezte jogi diplomáját az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Győri Tagozatán. Szakmai gyakorlatát Németországban végezte, ami után ügyvédi irodákban folytatta karrierjét. Dániel 2006-tól 2012-ig a Fehér Nemes Ügyvédi Irodában irodavezető partner, majd 2013-tól, a One-Stop Shop vállalati felépítésre való átállástól kezdődően a Fehér Legal & Tax irodavezető partnere. Magyarország mellett Frankfurtban is kamarai tag. Ügyvédi hivatása mellett adótanácsadó, továbbá ingatlanjogi szakjogász képesítéssel rendelkezik.

Fehér Dániel

A regisztrációhoz csupán Arsboni Karrier profilodra van szükséged. Bejelentkezés után már a kosaradba is rakhatod az előadást! Amennyiben nincsen még fiókod nálunk, regisztrálj csupán két perc alatt.

One-stop shop, a jogász svájci bicska

Vannak könyvelők, könyvvizsgáló cégek, akik jogi tanácsadással is foglalkoznak? És léteznek ügyvédi irodák is, akik könyvelési, illetve adótanácsadási feladatokat látnak el? Még szép!

***

Ha nem szeretnél lemaradni a további írásainkról, kövesd az Arsbonit a Facebookon. Videós tartalmainkért pedig látogass el a Youtube csatornánkra.