Ügyvéd egy napra!

A Lawyer for a day egy olyan verseny, ahol nem az lesz a győztes, aki legjobban tudja a Ptk-t: a döntősöknek a jogszabályok mellett a valós ügyvédi munkához szükséges készségeket is használniuk kellett. Az először tavaly ősszel megrendezett verseny döntőjében a szervezők öt véletlenszerűen összeállított csoportba osztották a versenyzőket, akiknek alig két órájuk volt egy fiktív tranzakcióval kapcsolatos jogi átvilágításra.

bence-10

Ez a cikk a tavalyi döntőről készült beszámoló, az idei verseny felhívást ezen a linken, vagy a lenti applikáción keresztül érheted el!

A feladat az Élet Elixírje Kft. értékesítése során felmerülő valamennyi jogi kockázat feltárása és közérthető prezentálása volt a befektetőtársaság számára. A versenyzők a rendelkezésre álló idő lejártával egy szigorúan tíz perces előadásban foglalták össze a céltársaságról nyert benyomást, a feltárt kockázatokat és a megoldásukra szolgáló javaslatokat.

A szimuláció során kiemelt szerepet kapott a csapatmunka,

ugyanis az információk mennyisége és a tranzakció bonyolultsága miatt a megadott időkereten belül csak így juthattak el a versenyzők a kellően részletes megoldásig. Segítségképpen egy ügyvédekből álló szakértő team is rendelkezésre állt, hozzájuk szakmai kérdésekkel fordulhattak de az ügy részleteit ők nem ismerték. A jogi mankó mellett a csapatok lehetőséget kaptak egy tíz perces egyeztetésre is a céltársaság vezetőjével, itt a ténybeli kérdések és a dokumentációban feltártakkal kapcsolatos problémák tisztázása volt a cél.

bence-4

A döntősök harmad,- negyedéves és végzős joghallgatók voltak, a többségük a fővárosból érkezett. Megkérdezésünkre elmondták, hogy

izgalmasnak és hiánypótlónak találták a megmérettetést,

Legal Fest 2022 Ősz

Számos élő és online eseménnyel várunk az ország legnagyobb jogászoknak szóló fesztiválján.

többek szerint pedig minden joghallgatónak érdemes volna részt vennie ilyen és ehhez hasonló eseményeken, mert testközelből szerezhetnek gyakorlati tapasztalatokat.

bence-5

A csapatversenyben a Varga Yvett–Gaál Péter–Vörös Eszter hármas diadalmaskodott. Különdíjjal ebben a kategóriában az Orbán Nikolett–Deli Janka–Berki Eszter által alkotott csapatot díjazták. A zsűri egyéni díjakat is kiosztott: Berki Eszter, Varga Yvett, Gaál Péter, Deli Janka, Rudi Alexandra, Meilinger Csaba, valamint Pákozdi Katalin és Czumpf Gabriella teljesítményét díjazták. A döntő további résztvevői: Meilinger Csaba, Hanifia Mirjam, Laurinyecz Ádám, Czumpf Gabriella, Rudi Alexandra, Szász Kata, Pákozdi Katalin, Gerván Dániel, Suplicz Dóra.

A DLA Piper a legjobban szereplőknek helyezéstől függetlenül szakmai gyakorlatot ajánlott fel, hogy ne csak egy napra lehessenek jogászok.

Kedvet kaptál a részvételhez? Idén is tudsz jelentkezni a Lawyer for a Day-re, október 22-ig. Próbáld ki magad, és nyerd meg a fődíjat, egy csoportos londoni utazást, vagy szerezz gyakornoki helyet magadnak. Használd a lenti applikációt a jelentkezéshez!

***

Ha nem szeretnél lemaradni a további írásainkról, kövesd az Arsbonit a Facebookon. Videós tartalmainkért pedig látogass el a Youtube csatornánkra.