Ügyvéd egy napra!

A Lawyer for a day egy olyan verseny, ahol nem az lesz a győztes, aki legjobban tudja a Ptk-t: a döntősöknek a jogszabályok mellett a valós ügyvédi munkához szükséges készségeket is használniuk kellett. Az először tavaly ősszel megrendezett verseny döntőjében a szervezők öt véletlenszerűen összeállított csoportba osztották a versenyzőket, akiknek alig két órájuk volt egy fiktív tranzakcióval kapcsolatos jogi átvilágításra.

bence-10

Ez a cikk a tavalyi döntőről készült beszámoló, az idei verseny felhívást ezen a linken, vagy a lenti applikáción keresztül érheted el!

A feladat az Élet Elixírje Kft. értékesítése során felmerülő valamennyi jogi kockázat feltárása és közérthető prezentálása volt a befektetőtársaság számára. A versenyzők a rendelkezésre álló idő lejártával egy szigorúan tíz perces előadásban foglalták össze a céltársaságról nyert benyomást, a feltárt kockázatokat és a megoldásukra szolgáló javaslatokat.

A szimuláció során kiemelt szerepet kapott a csapatmunka,

ugyanis az információk mennyisége és a tranzakció bonyolultsága miatt a megadott időkereten belül csak így juthattak el a versenyzők a kellően részletes megoldásig. Segítségképpen egy ügyvédekből álló szakértő team is rendelkezésre állt, hozzájuk szakmai kérdésekkel fordulhattak de az ügy részleteit ők nem ismerték. A jogi mankó mellett a csapatok lehetőséget kaptak egy tíz perces egyeztetésre is a céltársaság vezetőjével, itt a ténybeli kérdések és a dokumentációban feltártakkal kapcsolatos problémák tisztázása volt a cél.

bence-4

A döntősök harmad,- negyedéves és végzős joghallgatók voltak, a többségük a fővárosból érkezett. Megkérdezésünkre elmondták, hogy

izgalmasnak és hiánypótlónak találták a megmérettetést,

Kutatás a jogi munkaerőpiacról

A kitöltők között a nyertes választása szerint kisorsolunk 4 db Szigetjegyet, egy 75.000 Ft-os IKEA utalványt vagy egy 75.000 Ft-os Repjegy.hu utalványt!

többek szerint pedig minden joghallgatónak érdemes volna részt vennie ilyen és ehhez hasonló eseményeken, mert testközelből szerezhetnek gyakorlati tapasztalatokat.

bence-5

A csapatversenyben a Varga Yvett–Gaál Péter–Vörös Eszter hármas diadalmaskodott. Különdíjjal ebben a kategóriában az Orbán Nikolett–Deli Janka–Berki Eszter által alkotott csapatot díjazták. A zsűri egyéni díjakat is kiosztott: Berki Eszter, Varga Yvett, Gaál Péter, Deli Janka, Rudi Alexandra, Meilinger Csaba, valamint Pákozdi Katalin és Czumpf Gabriella teljesítményét díjazták. A döntő további résztvevői: Meilinger Csaba, Hanifia Mirjam, Laurinyecz Ádám, Czumpf Gabriella, Rudi Alexandra, Szász Kata, Pákozdi Katalin, Gerván Dániel, Suplicz Dóra.

A DLA Piper a legjobban szereplőknek helyezéstől függetlenül szakmai gyakorlatot ajánlott fel, hogy ne csak egy napra lehessenek jogászok.

Kedvet kaptál a részvételhez? Idén is tudsz jelentkezni a Lawyer for a Day-re, október 22-ig. Próbáld ki magad, és nyerd meg a fődíjat, egy csoportos londoni utazást, vagy szerezz gyakornoki helyet magadnak. Használd a lenti applikációt a jelentkezéshez!

***

Ha nem szeretnél lemaradni a további írásainkról, kövesd az Ars Bonit a facebookon.