Új jelölt tűnt fel a francia elnökválasztási csatában

Emmanuel Macron, a szocialista kormány volt gazdasági minisztere immáron hivatalosan is bejelentette indulását a 2017 áprilisában és májusában tartandó francia elnökválasztáson. A függetlenként induló Macron azt állítja, hogy belülről látta a politikai rendszer válságát, amelyen mindenképpen változtatni akar.

emmanuel_-macron

A korábban befektetési bankárként tevékenykedő politikus – aki 2 éve még ismeretlen volt a francia nyilvánosság előtt – ígérete szerint elsöpri az alkalmatlanságban szenvedő jelenlegi kormányzatot, ami cserbenhagyta az embereket.

Macron igazi outsider, nincsen mögötte pártháttér, ami segíteni tudná. Ez egyrészt népszerűvé teheti olyanok szemében, akiknek elegük van a „mainstream” politizálásból és alternatívát keresnek. Másrészt viszont így a szükséges támogatottság és az egész országra kiterjedő hálózat kiépítése sokkal körülményesebb feladatnak ígérkezik, mint a vetélytársak esetében.

Politikai programját még nem tette közzé, de nyilatkozata szerint az sem a jobboldalra, sem a baloldalra nem fog húzni. Ez azzal hozható összefüggésbe, hogy véleménye szerint magát a francia népet kell egyesíteni, nem pedig valamelyik politikai oldalt.

Esélyeit az államfői pozíció elnyerésére egyelőre nehéz értékelni, hiszen a verseny még mindig nyitott. Potenciális jelölt még Marine Le Pen, Alain Juppé és Nicolas Sarkozy. A hivatalban lévő szocialista François Hollande viszont meglehetősen népszerűtlen a választók körében, így indulása sem biztos.

Kutatás a jogi munkaerőpiacról

A kitöltők között a nyertes választása szerint kisorsolunk 4 db Szigetjegyet, egy 75.000 Ft-os IKEA utalványt vagy egy 75.000 Ft-os Repjegy.hu utalványt!

A kép forrása: itt.

***

Ha nem szeretnél lemaradni a további írásainkról, kövesd az Ars Bonit a facebookon.

***

Ha nem szeretnél lemaradni a további írásainkról, kövesd az Ars Bonit a facebookon.