Világraszóló pázmányos siker Párizsban!

2023. november 4. és 8. között került megrendezésre Párizsban a Cross-Examination Moot Court döntője, melyen a PPKE-JÁK csapata 2. helyezést ért el. A verseny főszervezői a Nemzetközi Kereskedelmi Kamara (ICC) és a Science Po voltak olyan rangos egyetemek mellett, mint a New York University, a Queen Mary University of London és a National University of Singapore.

A Dudás Márk, Kozma Gábor Levente, Muraközy Balázs alkotta pázmányos csapat a selejtező, a nyolcaddöntő, a negyeddöntő és az elődöntő után a november 8-án tartott döntőig jutott el, ahol India legjobb jogi egyetemével, a NALSAR Egyetemmel mérkőzött meg. A csapatoknak egy 250 oldalas jogesetet kellett feldolgozniuk, melynek témáját egy repülőtérépítési koncessziós szerződés adta.

A második helyezésen felül Kozma Gábor Levente a Compass Lexecon legjobb szakértői keresztkihallgatásért járó különdíját is megkapta.

A csapat többek között olyan neves egyetemeket előzött meg a versenyen, mint a London School of Economics, a Queen Mary University of London, a Science Po, a University of Houston Law Center, és a Leipzig University.

Gratulálunk a szép eredményekhez!

***

Ha nem szeretnél lemaradni a további írásainkról, kövesd az Arsbonit a Facebookon. Videós tartalmainkért pedig látogass el a Youtube csatornánkra.