Magunkról

Ius est ars boni et aequi.
A jog a jó és a méltányos művészete.

A missziónk

Az Arsboni egy szakmai közösség, amely a jog és a jogászi hivatás reformjával egy igazságosabb társadalomért dolgozik. Célunk, hogy hozzájáruljunk egy jogállami elveken nyugvó jogalkotás eléréséhez, segítsük a polgárokat jogaik megismerésében és érvényesítésében, és közösségünk motorja legyen egy innovatív, ugyanakkor társadalmi felelősségét vállaló jogászszakma megteremtésének.

Arsboni Közösség

Az Arsboni Közösség tagjai olyan jogászok, akik támogatják a missziónkat, és aktívan tesznek is a megvalósításáért: oroszlánrészt vállalnak projektjeink vezetésében, publikálnak a felületeinken, mentorként együtt dolgoznak a gyakornokainkkal, és számos más módon segítik egymást és a közösséget. Fontosak számunkra a hagyományaink: havonta sörözés, nyáron Ars Sziget és grillparty, karácsonykor bejgli. Együtt ünnepeljük a csapattagok sikereit és néha még egy kis munka is belefér.

Szakmai felület – Szerkesztőség

Az Arsboni egy független, kritikus médiafelület, amely a hazai közéleti eseményeket elsősorban a jog szemszögéből vizsgálja. Híreink, elemzéseink és interjúink célja, hogy a jogászszakma minél szélesebb rétegeinek bevonásával hozzájáruljunk a jogtudomány fejlesztéséhez. A hazai és a nemzetközi média helyzetének radikális átalakulása minden szakmai felület helyzetét megnehezítette. Kis, közösségi médiumként azért dolgozunk, hogy maradjon tere a vitának, érveljünk az igazunk mellett, mivel hiszünk benne, hogy fáradozásaink nem maradnak hatástalanok. Büszkék vagyunk rá, hogy cikkünk nyomán módosítottak már jogszabályt, és mi jelentettük meg az Alaptörvény első nem csak jogászok számára készült átfogó elemzését, a Mérlegen az Alaptörvényt. Legfontosabb tehetséggondozó projektjeink a félévente meghirdetett Gyakornoki Program és az országos Cikkíró Pályázat, amelyeket már ötödik éve rendezünk meg hatalmas érdeklődés mellett. A Közösségünk és a felületeink motorja az Arsboni Szerkesztősége, akik önkéntes munkával irányítják a projektjeinket és működtetik a felületeinket. A szerkesztők bemutatkozását itt olvashatja.

Vállalkozás

Az 2016-ban alapított Arsboni Kft. célja, hogy innovatív termékekkel és szolgáltatásokkal a jogi piacon bekövetkező változások motorja legyen. Első termékünk, az Arsboni Karrier minden jelenleg elérhető megoldásnál hatékonyabban, egy komplex rendszerben köti össze a jogász munkavállalókat a munkaadókkal: formabontó rendezvények (Karrier Safary, Karrier Fesztivál, Jogász villámrandi), versenyek (Lawyer for a Day) tanácsadás (az önéletrajztól a karrier-tervezésig), fejvadászat, karrier rovat (elemzések, interjúk) és az ország legütősebb jogász karrieroldala.

***

Szívesen várjuk mindazok jelentkezését, akik ebben a vállalkozásunkban partnerek szeretnének lenni. Kérjük, keressen meg minket, ha partnerként, támogatóként, hirdetőként, szerzőként vagy a véleményével, tanácsával szeretné segíteni missziónk megvalósulását!