Új rovatot indítunk: Tőkepiacok és Financial Technologies

Új rovatunk egy olyan szektorral foglalkozik, amelyet kevés jogász ismer, pedig gazdaságunk és a modern üzleti élet alapja: ez a tőkepiaci jog és a hozzá kapcsolódó Financial Technology (FinTech). Partnerünk, a Sárhegyi & Társai Ügyvédi Iroda témában szakértő ügyvédei által írt cikkeket fogunk megjelentetni a rovatban. 

A hagyományos értelemben vett vállalatfinanszírozási formákon túl alternatív finanszírozási formák jogi és közgazdaságtani elemzésére is vállalkozunk (pl. befektetési angyalok). Külön témakört képez majd a befektetési alapok (ingatlan-, értékpapír-, kockázati tőke- és magántőkealapok), illetve a befektetési alapkezelők jogi és gazdasági hátterének feltárása, de figyelmet kap a bankszektor tőkepiaci tevékenysége és ennek jogi háttere is. A szakértő ügyvédek törekszenek emellett a különféle tőkebevonási lehetőségek gazdasági és jogi elemzésére is, különösen a startup-okba való nyilvános tőkebevonás, a crowdfunding jelenségére.

A FinTech az informatika és az adattudományok, a különböző pénzügyi gyakorlatok terén tapasztalható fejlesztések alkalmazására összpontosító, újonnan fejlődő terület, melynek jogi kérdései egyre nagyobb érdeklődésre tartanak számot. Ezzel összefüggésben a nemzetközi innovációk hazai adaptálásának gazdasági és jogi lehetőségeire is fókuszálunk. Szorosan kapcsolódó témaként kapnak majd teret a kriptovaluták és DLT-rendszerek (pl. Blockchain) tőkepiaci vonatkozásai, a kriptotőzsdék és kriptovalutákkal foglalkozó befektetési alapok lehetőségei és jövője.

Mindeközben nem marad el a magyar tőkepiaci szabályozás elemzése, és sor kerül a tőkepiacok jogának nemzetközi összehasonlítására is. A Sárhegyi és Társai Ügyvédi Iroda átfogó képet fog nyújtani továbbá a tőzsde -és az értékpapírjog aktuális kérdéseiről is.

Sárhegyi és Társai logo A Tőkepiacok és Financial Technologies rovat támogatója a Sárhegyi és Társai Ügyvédi Iroda

***

Ha nem szeretnél lemaradni a további írásainkról, kövesd az Ars Bonit a facebookon.