Így lehetsz képben 52 ország adózási híreivel egy csapásra

Új mobil appot mutatott be a KPMG, amivel a globális piacra dolgozó, főként interneten keresztül értékesítő cégeknek segít.

Immár letölthető a KPMG okostelefonos alkalmazása, amivel első kézből értesülhetünk a világ bármely országának adózási témában megjelenő híréről, illetve a KPMG szervezetén belül készülő szakmai elemzésekről, jelentésekről. A KPMG Digital Economy Tax Tracker iOS-en és Androidon is fut.

A képen az alkalmazás egy felülete látható, térkép, amely az Eurázsiai régió azt az 52 országát jelöli, amelyekről az alkalmazás az adójogi híreket közli.

A KPMG Global Services Hungary Kft. által fejlesztett KPMG Digital Economy Tax Tracker friss híreket, joghatósági információkat tartalmaz minden olyan adózási kérdésről, ami a digitalizálódó gazdaság szereplői számára fontos lehet, azon belül is egyelőre elsősorban forgalmi adókra fókuszálva.

A digitalizációs trendek miatt a forgalmi adók kivetésének és behajtásának rendje ma sokkal kevésbé közérthető, mint akár csak néhány évvel ezelőtt.

Az újabb és újabb adókövetelmények igyekeznek biztosítani, hogy az adó valóban a fogyasztás helyén kerüljön beszedésre, azonban a kapcsolódó részletszabályokat az ügyfelek nehezen tudják nyomon követni. Különösen igaz ez a digitális és virtuális javak nemzetközi forgalmában tevékenykedőkre. Ráadásul nem csak az adókövetelmények változnak, hanem az adóalanyok részéről szolgáltatni szükséges adatok mennyisége, rendszeressége is.

A képen az alkalmazás egy felülete látható, egy kezdőkép, KPMG poszterA képen az alkalmazás egy felülete látható, az országok, adatokkal.A képen az alkalmazás egy felülete látható, az országok listája.

Pályakezdőként egy nemzetközi irodában?

❓ De melyikben? ❓ Hogy válasszam ki? ❓ Hogy tudok jelentkezni, ha épp nem hirdetnek állást? ❓ Melyik jogterület való nekem? ❓ Mit mondjak, ha a bérigényemről kérdeznek? ❓ Milyen szinten kell lennie az angolomnak? ❓ Tényleg napi 12 órát kell dolgozni?❓

A döntéshozók folyamatosan új intézkedéseket fogadnak el, hogy az adóhatóságok hozzáférjenek az adófizetők tranzakciós adataihoz. Ennek számos gyakorlati és szabályozási következménye van, amiben segít eligazodni a KPMG mobil appja.

***

Ha nem szeretnél lemaradni a további írásainkról, kövesd az Ars Bonit a facebookon.