Így lehetsz képben 52 ország adózási híreivel egy csapásra

Új mobil appot mutatott be a KPMG, amivel a globális piacra dolgozó, főként interneten keresztül értékesítő cégeknek segít.

Immár letölthető a KPMG okostelefonos alkalmazása, amivel első kézből értesülhetünk a világ bármely országának adózási témában megjelenő híréről, illetve a KPMG szervezetén belül készülő szakmai elemzésekről, jelentésekről. A KPMG Digital Economy Tax Tracker iOS-en és Androidon is fut.

A képen az alkalmazás egy felülete látható, térkép, amely az Eurázsiai régió azt az 52 országát jelöli, amelyekről az alkalmazás az adójogi híreket közli.

A KPMG Global Services Hungary Kft. által fejlesztett KPMG Digital Economy Tax Tracker friss híreket, joghatósági információkat tartalmaz minden olyan adózási kérdésről, ami a digitalizálódó gazdaság szereplői számára fontos lehet, azon belül is egyelőre elsősorban forgalmi adókra fókuszálva.

A digitalizációs trendek miatt a forgalmi adók kivetésének és behajtásának rendje ma sokkal kevésbé közérthető, mint akár csak néhány évvel ezelőtt.

Az újabb és újabb adókövetelmények igyekeznek biztosítani, hogy az adó valóban a fogyasztás helyén kerüljön beszedésre, azonban a kapcsolódó részletszabályokat az ügyfelek nehezen tudják nyomon követni. Különösen igaz ez a digitális és virtuális javak nemzetközi forgalmában tevékenykedőkre. Ráadásul nem csak az adókövetelmények változnak, hanem az adóalanyok részéről szolgáltatni szükséges adatok mennyisége, rendszeressége is.

A képen az alkalmazás egy felülete látható, egy kezdőkép, KPMG poszterA képen az alkalmazás egy felülete látható, az országok, adatokkal.A képen az alkalmazás egy felülete látható, az országok listája.

Kutatás a jogi munkaerőpiacról

A kitöltők között a nyertes választása szerint kisorsolunk 4 db Szigetjegyet, egy 75.000 Ft-os IKEA utalványt vagy egy 75.000 Ft-os Repjegy.hu utalványt!

A döntéshozók folyamatosan új intézkedéseket fogadnak el, hogy az adóhatóságok hozzáférjenek az adófizetők tranzakciós adataihoz. Ennek számos gyakorlati és szabályozási következménye van, amiben segít eligazodni a KPMG mobil appja.

***

Ha nem szeretnél lemaradni a további írásainkról, kövesd az Ars Bonit a facebookon.