Robotügyvédek és a büntetőjog modern kihívásai – Arsboni Lawtech Meetup!

Fürdőruha, napszemüveg, strandlabda és Arsboni Lawtech Meetup Summer Edition. Ugye nem gondoltad, hogy a nyarat megúszhatod jog és innováció nélkül?! A nyári kánikulában egy frissítő kitekintést kínálunk neked, hogy vajon az ügyvédek helyett a robotok fognak-e robotolni és hogy a modern technológiák mellett szükségünk van-e modern büntetőjogra.

Egy robotot vajon mennyire viselne meg a nyári kánikula? Szüksége lenne légkondira?

Általánosságban kijelenthetjük, hogy a jogászi munkavégzés egyik legfontosabb eleme még mindig az ügyvéd és az ügyfele között lévő bizalmi kapcsolat. Ugyanakkor azt is észre kell vennünk, hogy az angolszász jogi-tanácsadói piacot már elkezdték meghódítani az alternatív legal service provider-ek (ALSP), akik mind vállalatszervezésben, mind üzleti modelljeik tekintetében komoly versenyelőnyt élveznek a hagyományos jogi szolgáltatókkal szemben.
Vajon a szemünk előtt feltörekvő szektor gondolatvilága mennyiben tér el a hagyományos jogászi munkavégzéstől? Ki kell lépniük az ügyvédeknek a mahagóni íróasztalok mögül?
Megtudhatjátok dr. Molnár Benedek Arsboni-alapító, az ELTE PhD-hallgatójának előadásából.

Mihez tud kezdeni a büntetőjog a modern kihívásokkal?

A korábbi meetupokon már foglalkoztunk az ügyvitelt segítő szoftverekkel, a mesterséges intelligenciával, az adatvédelemmel, a kripovalutákkal és a blockchain technológiákkal is.
Viszont mindig csak azt vizsgáltuk meg, hogy milyen gazdaságélénkítő szerepük van és hogy mennyire fogják megváltoztatni a szakmánkat ezek az újítások.
Miközben azzal is számolnunk kell, hogy az új technológiák felvirágoztatták a kiberbűnözést és új típusú bűncselekményeket jelenítettek meg.

Mit láthatunk tehát akkor, ha a kriptovalutákat és a blockchain rendszereket a digitális feketegazdaság szemüvegén keresztül nézzük? Vagy mit rejtenek az ún. Darknet fórumok? Van okunk félni az új fizetési eszközök használatától?
Dr. Mezei Kitti az MTA munkatársa, arra keresi a választ, hogy a büntetőjog vajon képes-e megbírkózni a technológia kihívásaival.

Kutatás a jogi munkaerőpiacról

A kitöltők között a nyertes választása szerint kisorsolunk 4 db Szigetjegyet, egy 75.000 Ft-os IKEA utalványt vagy egy 75.000 Ft-os Repjegy.hu utalványt!

Mielőtt a strandon idén is a telefonodra és a pénztárcádra dobnád a feltörhetetlen, mindent védő, GDPR kompatibilis törülköződet, gyere el és ismerd meg mik az információtechnológia és a jövő jogászait érintő aktuális kihívások.

A meetup után a networkingé a főszerep, ahol vendégül látunk titeket a szakmaiság bóléjával (fröccsel és szörppel). Kúl meetuphoz kúl helyszín – ezúttal a HubHub-ban találkozunk, Budapest egyik legújabb közösségi terében.

És. Ez. Még. Nem. Minden. Lehet mi is hőgututát kaptunk, de úgy döntöttünk, hogy a SUMMEREDITION2019 kuponkóddal a szemfülesek ingyen csatlakozhatnak 😉

Több információ és jelentkezés ezen a linken.

*** Wulters Kluwer logo A Jog és Innováció rovat támogatója a Wolters Kluwer

***

Ha nem szeretnél lemaradni a további írásainkról, kövesd az Ars Bonit a facebookon.