A New York-i döntőbe utazik a magyar csapat!

Ahogy arról már egy korábbi cikkünkben beszámoltunk, a Global Legal Hackathon „jogi hackerforradalmára” a világ összes tájáról érkeztek jogászok és fejlesztők. A Hackathon magyarországi fordulóját a Wolters Kluwer szervezte, akik azonban nem csak Magyarországon, hanem Spanyolországban, Németországban és Lengyelországban is besegítettek az esemény megvalósításába.

A második megmérettetésen az addigi győzteseknek lehetőségük volt arra, hogy fejlesszék a technológiájukat, bemutassák business modelljüket, és egy öt perces videóval meggyőzzék a zsűrit, hogy az ő ötletük igenis formabontó a jogi piacon.

Örömmel jelentjük be, hogy a magyarországi fordulón győztes csapat

bejutott a világ minden tájáról kiválasztott legjobb 14 csapat közé,

így április 21-én, New Yorkban a Revealu projekt képviseli hazánkat a Global Legal Hackathon végső fináléjában.

Egy olyan program elkészítését tűzték ki célul, amely rendkívül egyszerűvé teszi bárki számára, hogy megtudja, milyen információkat, adatokat tárolnak róla egyes portálok, például a Google vagy a Facebook. Az applikáció a GDPR-hoz kötődően forradalmasíthatja a személyes adatok kezelését, a jogtudatosság zászlóshajójaként elősegítheti, hogy a felgyorsult világunkban tisztában legyünk adataink sorsával.

Kutatás a jogi munkaerőpiacról

A kitöltők között a nyertes választása szerint kisorsolunk 4 db Szigetjegyet, egy 75.000 Ft-os IKEA utalványt vagy egy 75.000 Ft-os Repjegy.hu utalványt!

Your digital footprint. Revealed. 

A magyar csapat fejlesztői Bihary Gergely, Elődi Márton, Lakatos Péter és Nagy Kristóf, jogásza Bihary Dániel, és az üzleti terv összeállítója Danóczy Bálint.

“Ha jó a csapat, könnyen jönnek a remek ötletek.” 

Bihary Dániel elmesélte, hogy a csapat nagyon jól érezte magát az eddigi fordulókon, a budapesti megmérettetés családias hangulata kifejezetten felejthetetlen élménnyé varázsolta számukra a verseny izgalmas perceit. Úgy érzik, hogy minden eddigi próbatételnél a maximumot nyújtották, és ebben rengeteget segítettek nekik a versenyt támogató mentorok is.

A 14 döntős közé jutott még többek között a kínai csapat, akik egy jogszabály „dekódoló” programmal készülnek, illetve a kanadai formáció, akik a szerződéskötést szeretnék megreformálni azzal, hogy szóbeli válaszok alapján az applikáció elkészíti számunkra a kívánt tartalmat.

A fináléra még ugyan várnunk kell egy hónapot, de addig is, nézegessétek a Revealu honlapját, és Facebook oldalát a legfrissebb hírekért!

*** Wulters Kluwer logo A Jog és Innováció rovat támogatója a Wolters Kluwer

***

Ha nem szeretnél lemaradni a további írásainkról, kövesd az Ars Bonit a facebookon.