Home Office – A vírus előtt és alatt

Az utóbbi időszakban az eddig távoli, kivételes esetben alkalmazott munkaszervezési mód, a Home Office mindennapjaink részévé vált. Mit tud hozzátenni ehhez a jelenséghez a jog? Távmunka, avagy otthoni munkavégzés igazából? A témát a Legal Fest is feldolgozza, méghozzá dr. Szabó M. András előadása során. Ki ő? Pontosan miről is lesz szó? Miért fontos ez?

Egy éve extravagáns megoldás, ma már viszont a kiindulópont a Home Office. Kevés olyan munkahely van, ahol legalább részben ne tértek volna át a Home Office alkalmazására márciustól fogva, ugyanakkor jogilag eme munkaszervezési mód szabályozása kérdéseket von maga után. Fontos megvizsgálni, hogy a Home Office, azaz magyarul az otthoni munkavégzés jogintézménye szerint kezelték-e a munkaáltatók ezt a jelenséget, avagy a távmunka szabályait alkalmazták. Emellett, globalizált világunkból fakadóan, a határokon átívelő munkavállalás érájában az előadás során szó fog esni a home office külföldi, illetve nemzetközi trendjeiről is.

A felvázolt kérdések megválaszolásában az előadás során pedig Szabó M. András, a bnt ügyvédi iroda alkalmazott ügyvédje fog közreműködni. András az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán szerezte diplomáját, és a közigazgatás, illetve az igazságszolgáltatás területén szerzett munkatapasztalat után jelöltként helyezkedett el a bnt ügyvédi irodánál, 2019 óta pedig az iroda ügyvédje. Kiemelt szakterülete a munkajog hazai, illetve európai szabályozása, ami nem csak a munkájában, hanem publikációiban is megmutatkozik. A területet behatóan ismeri, ügyvédi karrierje megkezdése előtt is foglalkozott a jogterülettel Zugló jogtanácsosaként. Ezen felül aktív tagja az Arsboni Közösségnek, 2019 óta gyakornokaink mentorálásában segédkezik.

Szabó M. András

Az előadás során egy Kahoot! kvízben való részvételre is lehetősége lesz az érdeklődőknek. A legjobban tippelő résztvevőt a bnt Ügyvédi Iroda egy “Szakmai Tízóraival”, vagyis házhoz szállított tízórai csomaggal és könyvutalvánnyal fogja jutalmazni.

A regisztrációhoz csupán Arsboni Karrier profilodra van szükséged. Bejelentkezés után már a kosaradba is rakhatod az előadást! Amennyiben nincsen még fiókod nálunk, regisztrálj csupán két perc alatt.

Home office - a vírus előtt és alatt

Mit is takar pontosan a home office a munkajogban? Hallgasd meg Szabó András előadását, aki a közeljövőben várható jogszabályi változásokra is kitér majd.

***

Ha nem szeretnél lemaradni a további írásainkról, kövesd az Arsbonit a Facebookon. Videós tartalmainkért pedig látogass el a Youtube csatornánkra.

MEGOSZTÁS