Innováció a jogi osztályoknál

Alapvetés, már-már axióma, miszerint egy nagyvállalatnál a szemléletmód adott, maximum a pénz lehet az innováció szűk keresztmetszete. Amennyiben ez is adott, már „csak” ki kell választani és implementálni kell az új megoldást. Mégis hogyan kell mindezt elképzelni egy jogi osztály esetében? Mik lehetnek a buktatói egy-egy innovatív megoldás alkalmazásának? Hogyan kell jól innoválni? Dr. Ungváry Botond előadásán a Legal Fest során kiderül, mégis mik a titkai a sikeres innovációnak egy jogi osztálynál.

A jogi innovációnak a vizsgálata során előzetesen pozitív kép rajzolódik ki az esetek többségében.

Kevesebb adminisztratív munka, több tényleges jogi feladatvégzés, szabadidő, vagy pénz.

Mégis, a tényleges megvalósításkor jelentkezhet pár, előre nem kalkulált tényező, és az innovációs befektetés már rögtön nem pozitív mérleget mutat. Fontos felismerni azt, hogy egy jogi innováció implementálása sajátos módszertant igényel. Hol tér el ez a módszertan más területekhez képest? Miben különleges? Hogyan lehet elbukni a folyamat során?

Az előadás során konkrét innovációs kísérleteken, továbbá a tudományos kutatások eredményein keresztül fogjuk bemutatni a jogi osztályokon történő innováció know-how-ját, illetve annak buktatóit.

dr. Ungváry Botond

Ungváry Botond 2015-ben végzett az ELTE jogi karán. Egyetemi évei alatt a Bibó István Szakkollégium tagja volt. Jogi diplomája mellett mérnökinformatikus végzettséggel is rendelkezik. 2 évig ügyvédjelöltként dolgozott, majd váltott, s jogi előadóként folytatta karrierjét. Immáron kamarai jogtanácsos, a Magyar Telekomnál dolgozik, elsődleges szakterülete pedig az IT jog.

Innováció a jogi osztályoknál

Ha téged is érdekel, hogy milyen lehetőségek adottak az innovációra egy jogi osztálynál, akkor regisztrálj Ungváry Botond előadására!

*** Wulters Kluwer logo A Jog és Innováció rovat támogatója a Wolters Kluwer

***

Ha nem szeretnél lemaradni a további írásainkról, kövesd az Arsbonit a Facebookon. Videós tartalmainkért pedig látogass el a Youtube csatornánkra.