Megnyílt a jelentkezés a Global Legal Hackathon idei fordulójára

A Global Legal Hackathon célja, hogy arra biztassa a jogi világ úttörőit, hogy dolgozzanak a jogi ágazatot érintő lehetőségeken és kihívásokon. A 2019-es forduló már megindult.

A verseny missziója, hogy elősegítse a jog és a joggyakorlat fejlesztését, valamint a jogi szolgáltatásokhoz való hozzáférést. Ennek érdekében a rendezvény összehozza az ügyvédi irodák, döntéshozók, vállalatok, non-profit szervezetek, egyetemek, és a technológiai szektor képviselőit.

A csapatok egy 54 órás kreatív sprint alatt állítják össze annak a megoldásnak az alapötletét, ami valamilyen, a jog világához kapcsolódó problémát old meg, vagy tesz könnyebbé. Vagyis a csapatok, a világtól elvonulva együtt töltik a február 22-24-i hétvégét, hogy egy mega-brainstorming keretében olyan technológiai megoldásokat találjanak ki, amelyek forradalmasítják a jogi piacot. A Hackathon mindenki számára nyitott és költségmentes.

És ha a kedves olvasóban felmerül az a kérdés, hogy nem reménytelen-e mezei magyar ügyvédjelöltként/joghallgatóként elindulni egy világversenyen, és lenne érdemesebb az aranyárban mért hétvégét a családdal tölteni/bulizni, akkor erre csak egy dolgot mondhatok. A tavalyi világverseny győztes csapata magyar volt. A helyi fordulóban aratott győzelem után New York-ban is bizonyítottak. Revealu nevű alkalmazásukkal ma már egy gombnyomással le lehet kérni a rólunk tárolt adatokat, mely jogunkat a GDPR biztosítja. (A következő Arsboni Lawtech meetupon egyébként személyesen is találkozhatsz velük.)

A jogi szolgáltatásokhoz és ezáltal a joghoz való hozzáférés elősegítése egyébként az Arsboni egyik kiemelt célja, így igen nagy megtiszteltetésnek tekintjük, hogy támogatóként résztvehetünk ebben a kezdeményezésben.

Kutatás a jogi munkaerőpiacról

A kitöltők között a nyertes választása szerint kisorsolunk 4 db Szigetjegyet, egy 75.000 Ft-os IKEA utalványt vagy egy 75.000 Ft-os Repjegy.hu utalványt!

Több info és jelentkezés itt.

*** Wulters Kluwer logo A Jog és Innováció rovat támogatója a Wolters Kluwer

***

Ha nem szeretnél lemaradni a további írásainkról, kövesd az Ars Bonit a facebookon.