Legal Design – új eszköz a jogászok zsebében?

Design, technológia, és jog. Egyszerre mégis hol vannak jelen? A Legal Design, melynek középpontjában a márkahűség, a hatékony jogi szolgáltatások, és egy igazságos társadalom áll, egyesíti ezeket a területeket. Mégis hogyan? A Legal Fest során Antti Innanen angol nyelvű előadásán lerántjuk a leplet a Legal Designt övező homályról. 

A jog bonyolult, az emberek információs aszimmetriával küzdenek jogaik érvényesítésekor, a vállalatoknak pedig a lényeg, hogy be legyen pipálva az “Elolvastam és elfogadom az ÁSZF rendelkezéseit” ikon. Ezen szeretnének változtatni a Legal Design területén utazó vállalatok egy olyan jogi atmoszféra kialakítása érdekében, amely megváltoztatja a fent leírtakat, nem megfeledkezve arról sem, hogy piaci logika is megbújik az elképzelések mögött – nagyobb megtartóerővel bír egy kellemes felület, mint egy olyan, melyet nehéz használni.

Felismervén a soft skillek relevanciáját, a Legal Design képviselői a fenti célokat a kommunikáció jelentőségteljesebbé tételével, új ötletek bevezetésével, és innovációra sarkalló digitális munkakörnyezet létrehozásával igyekszenek elérni.

Ez a tevékenység a jog összes területére kiterjedhet, legyen szó akár egy felhasználóbarát adatvédelmi tájékoztató,

egyszerűsített compliance platform, avagy egy modern nyugdíjbiztosítási felület létrehozásáról, hova tovább, egy választottbírásodási fórum felületének megreformálásáról.

Antti Innanen a Dot. legal design elnevezésű vállalattól érkezik a Legal Festre, ahol angol nyelvű előadásán bemutatja a magyar közönség számára a Legal Design rejtelmeit, módszereit, illetve a jövőt érintő kérdéseket, az iparágat érintő kihívások mellett.
Légy te is részese az élménynek, regisztrálj alább a webináriumra!

Antti Innanen

Antti Innanen 2007-ben szerezte jogi diplomáját a finnországi Turkuban. Ezt követően a jogtanácsosi, majd az ügyvédi pályát választotta. 2014-ben megalapította saját butik irodáját, melynek a modern technológiákat helyezte fókuszába. Szakterületei közé elsősorban a Legal Design, a szellemi tulajdon, a FinTech, és az IT jog sorolható. Jelenleg a Dot. legal design vezérigazgatója, továbbá PhD hallgató a Helsinki Egyetemen.

Legal design - A new tool in the lawyer's toolbox?

Antti Innanen, legal innovator, legal design pioneer, CEO and Co-Founder of Dot.Legal will lead us through the exciting possibilities of Legal Design in the realm of legal businesses.

*** Wulters Kluwer logo A Jog és Innováció rovat támogatója a Wolters Kluwer

***

Ha nem szeretnél lemaradni a további írásainkról, kövesd az Arsbonit a Facebookon. Videós tartalmainkért pedig látogass el a Youtube csatornánkra.