Monroe E. Price Media Law Moot Court Médiajogi Perbeszédverseny

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kara 2018. december 5-7. között adott otthont a Monroe E. Price International Media Law Moot Court perbeszédmondó verseny közép-kelet-európai regionális válogatójának, amelyen kilenc csapat mérhette össze tudását.

Az Igazságügyi Minisztérium 2016 óta támogatja az Eötvös Loránd Tudományegyetem a jogászi hivatáshoz szükséges szóbeli kifejezőkészségek fejlesztését célzó oktatásfejlesztési törekvéseit, ezen belül és többek között a médiajogi és szólásszabadsági verseny regionális fordulójának megrendezését is.

A magyarországi, romániai, albániai és bosznia-hercegovinai csapatok közül az ELTE hallgatói bizonyultak a legfelkészültebbnek, így első továbbjutóként képviselhetik egyetemüket és országunkat az oxfordi döntőben. A díjazottaknak járó elismeréseket Dr. Bóka János, európai uniós és nemzetközi igazságügyi együttműködésért felelős államtitkár úr adta át.

Ezúton is gratulálunk minden díjazottnak és résztvevőnek!

Fotó: Gábor Rusznák, www.elte.hu

 

Jogász vagyok, mi közöm nekem a szoftverekhez?

Szerintünk nagyon is sok! Az elektronikus eljárások terjedése csak egy dolog, de azt tudtad, hogy ma már egyre több iroda használ a teljesítmény mérésére is szoftvereket? Vajon hogyan állapítja meg egy ilyen program, hogy milyen ügyvédjelölt vagy? És miben tud segíteni a saját irodád hatékonyabbá tételéhez?
A jövő jogászainak ajánljuk az eddigi egyik legérdekesebbnek ígérkező témánkat!

A Jogászképzés rovat támogatója az Igazságügyi Minisztérium.

***

Ha nem szeretnél lemaradni a további írásainkról, kövesd az Ars Bonit a facebookon.