Mesterségem címere: legaltech

Alapító, irodavezető partner, jogász és a nemzetközi menedzsmentben is otthonosan mozog. Igen, ő egy személy: Sophie Martinetz. Sophie az osztrák médiában olykor Miss Legaltech-ként jelenik meg, ugyanis a FUTURE LAW brand alatt ő alapította meg Ausztria vezető független legaltech platformját. Mindemellett a Women in Law egyesület alapítója, irodája ez év őszén nyerte el a “Nők számára legjobb ügyvédi iroda” címet és nem utolsó sorban a Legal Fest előadója november 16-án 16 órától. 

Sophie nemzetközi élet-és karrierútja egészen figyelemre méltó. Emellett kellemes társaság is – jó humorú, kedves és munkásságából is látva, tele van motivációval, hogy a jövő jogász társadalmát az innováció és digitalizáció felé terelje.  Hallgasd meg Te is angol nyelvű online előadását!  

A Bécsi Egyetemtől a londoni és berlini nagyvállalati világba  

“I am an internationally experienced female entrepreneur with legal and corporate banking background, driven to make a difference in the work place and promote gender equality amongst Austria’s legal and business community.”

Sophie életútja nem mindennapi. A Bécsi Egyetemen kezdte meg tanulmányait, ahol a top 4% között végezte el a jogi kart. Tanulmányait európai audiovizuális menedzsment, illetve pénzügyi mendzsment és számvitel mesterképzésekkel egészítette ki. Képesítéseivel egyetemben 15 év tapasztalatot tud maga mögött nemzetközi menedzsmentben is. Ezalatt Londonban és Berlinben is halmozott fel tudást a nagyvállalati világban. Szerteágazó tudása miatt lehetősége volt a film és TV iparban mint jogi és üzleti tanácsadóként is munkálkodnia. A corporate banking sem ismeretlen számára: több mint 4 évet dolgozott kockázatelemzéssel és üzletfejlesztéssel. Az élet Sophiet visszasodorta Bécsbe és saját karrierútját ekkor kezdte építeni.

Nők + legaltech = a jövő sikere 

Sophie nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy

“a jövő három legfontosabb mozgatórugója: a teljesítmény, a digitalizáció és a nők”.

Sophie 2009-ben a nőknek kiemelt figyelmet tulajdonítva, megalapította a Women in Law egyesületét. A Women in Law többek közt a jogi szakma női művelőit köti össze a szektoron belül, illetve Ausztria női befektetőit is egyesíti. 2012 óta a Northcote Law Vienna alapítója és CEO-ja. A Seinfeld Professionals által üzemeltetett Northcote.Recht koncepció olyan új és innovatív megoldást kínál a jogász társadalomnak, amely hozzájárul a mindennapi munkavégzéshez és a work-life balance megteremtéséhez. 2016-ban mindezt tovább gondolva alapította meg a FUTURE-LAW felületét, amely jelenleg Ausztria vezető platformja a legaltech és a jogi innováció számára. A FUTURE LAW szervezésében november 11-én került sor a bécsi Legal Tech Conference-re is – a Legal Festhez hasonlóan online lebonyolítva.

Sophie elképesztő háttérrel rendelkezik. Története mindenképp motiváló. Hiba lenne kihagyni előadását, ahol személyesen fog Nektek angolul beszámolni útjáról, megtudhatjátok mindez mennyi áldozatot igényelt a részéről és nem mindennapi alkalom neki személyesen kérdéseket is feltenni.

Mesterségem címere: legaltech

Hallgasd meg az európai legaltech egyik vezető személyiségének, Sophie Martinetz-nek az angol nylvű előadását!

***

Ha nem szeretnél lemaradni a további írásainkról, kövesd az Arsbonit a Facebookon. Videós tartalmainkért pedig látogass el a Youtube csatornánkra.