Szentgáli-Tóth Boldizsár a Forbes listáján

Nagy örömünkre szolgál, hogy szerkesztőségünk oszlopos tagja, Szentgáli-Tóth Boldizsár felkerült a Forbes üzleti magazin technológiával, tudománnyal és jövővel foglalkozó, „Next” című különszámában a tudományos és technológiai pályán dolgozó, 30 év alatti tehetséges fiatal kutatók 30-as listájára.

Boldizsár az afrikai alkotmányjogászok kongresszusán

“A Forbes listáján olyan 30 év alatti kutatókat gyűjtöttek össze, akiknek eddigi tudományos tevékenysége alapján komoly jövőjük lehet valamely szakterületen. Azt gondolom, mindenkinek jól esik, ha azt tapasztalja, számon tartják és bemutatásra érdemesnek ítélik a tevékenységét. Ezzel én is így voltam, amikor értesültem arról, hogy bekerültem ebbe a listába. Nagyon nehéz egy ilyen névsort összeállítani, hiszen a tehetséges fiatal kutatók számos intézetben dolgoznak ország szerte, ráadásul különböző tudományterületen nyújtott teljesítményeket kell valahogyan összemérni, ami soha nem könnyű feladat. Nekünk fiatal kutatóknak ez a megjelenés egyrészt

egy jó lehetőség arra, hogy a munkánkat picit megpróbáljuk közelebb hozni az érdeklődőkhöz,

másrészt arra is mód nyílt a kapcsolódó rendezvényen, hogy egymást is megismerjük.” – mondta el nekünk.

Szentgáli-Tóth Boldizsár jogász, a kezdetektől fogva részt vesz az Arsboni szerkesztőségének munkájában. 2014 júniusában summa cum laude minősítéssel végzett az ELTE-ÁJK-n. Szakdolgozatát a sarkalatos törvények magyarországi múltjáról, jelenéről és jövőjéről írta, majd később ebben a témában védte meg nyilvánosan doktori disszertációját is 2018. novemberében. Egyetemi tanulmányai végeztével a PHD képzés elvégzése mellett a Közép-Európai-Egyetemen szerzett összehasonlító alkotmányjogi LLM diplomát. 2015. szeptemberétől 2018. márciusáig a Miniszterelnökség Közbeszerzési Szabályozási Főosztályán dolgozott. Jelenleg az MTA TK Jogtudományi Intézetének tudományos segédmunkatársa, illetve az ELTE Alkotmányjogi Tanszékének kutatója. Mintegy 70 főként magyar- és angol nyelvű tudományos publikáció szerzője, vagy társszerzője, számos nemzetközi jogi konferencián szerepelt sikeresen. 2018. novemberében tette le a jogi szakvizsgát.

 

 

***

Ha nem szeretnél lemaradni a további írásainkról, kövesd az Arsbonit a Facebookon. Videós tartalmainkért pedig látogass el a Youtube csatornánkra.