A jogászság megváltása egy kávészünet alatt? – Lehetséges!

Jogásznak lenni talán az egyik legellentmondásosabb hivatás a világon. A társadalmi elismertsége két oldalú. Egyrészt egy tisztelet övezi a jogászokat a sok tanulás által megszerzett diplomájuk és a komplex jogi folyamatok átlátása miatt.
Ugyanakkor ezzel párhuzamban megvan az a kritika is, hogy a jogászok társadalmilag teljesen érzéketlenek, akik mindig éppen úgy hajlítják a jogszabályokat, hogy az nekik kedvezzen és ugyanolyan meggyőződéssel tudnak valami ellen, mint valami mellett érvelni.

A külső “megbélyegzést” értjük és számtalan helyen találkozhatunk ennek a megjelenésével a mindennapi életben. A kérdés ugyanakkor, hogy maguk a jogászok mit gondolnak saját helyzetükről és a társadalomban betöltött szerepükről.
Milyen munkakörülmények között dolgozik ma egy végzett jogász Magyarországon?
Mennyi fizetésért? Mit szeretnek és mit nem a munkájukban?
Tényleg jogásznak lenni az egyik legnyomasztóbb szakma a világon és ez igaz az itthoni jogi munkavégzésre is?

Az Arsboni azért készítette el a Kutatást a Jogi Munakerőpiacról, hogy az itthoni jogászok és bárki, aki valamilyen szinten is a jog területén dolgozik, bele tudjon szólni azokba a folyamatokba, amiket nap mint nap megél és visszajelzést adhasson a tapasztalatai alapján. Szeretnénk ha a hazai jogászok alakítani tudnák a saját jövőjüket.

Most jogosan gondolhatod azt, hogy csak annyit szeretnénk, hogy minél többen töltsék ki a kérdőívünket – mint egy szakdolgozat előtt álló egyetemista – ezért próbáljuk a lehető legjobban „becsomagolni” azt, hogy miért is éri meg neked kitölteni és igaziból TE miért is jársz ezzel jobban, mint mi.

Természetesen szeretnénk, ha minél többen kitöltenétek, de a kitöltők tényleg jobban járnak vele. Ha érezted már azt, hogy ugyanazok a dinamikák határozzák meg a munkavégzést, mint 20-30 évvel ezelőtt, ha érezted, hogy egy állásinterjún a szakmai szempontok mellet más is erősen nyomott a latba vagy ha úgy érezted, hogy a munkahely, ahol dolgozol nem éppen a legmunkavállaló-barátabb, akkor talán már válaszoltál is magadban pár kérdésre a kutatásunkból. Az Arsboni ezt felismerve, azt szeretné, ha a kérdőívünk nyomán bátran és konstruktívan tennének a saját helyzetük javításáért a hazai jogászok.

Legal Fest 2022 Ősz

Számos élő és online eseménnyel várunk az ország legnagyobb jogászoknak szóló fesztiválján.

Kiemelten fontos a számunkra, hogy a kutatásunk minél több, a magyarországi jogi életben résztvevő emberhez elérjen, hogy egy tényleg reprezentatív eredmény után, valós következtetéseket tudjunk levonni és kialakuljon egy diskurzus.

Számunkra fontosabb annál a jogi szakma és munkaerőpiac jövője, minthogy karba tett kézzel nézzük, miként alakulnak a dolgok maguktól, miközben mi semmilyen hatást nem gyakorolunk rájuk. Továbbá szintén hisszük, hogy a piac résztvevői, köztük Te is, így vagy ezzel. Ez az ügy mindannyiunknak fontos, így arra kérünk segíts nekünk, magadnak és pályatársaidnak is.

Akinek valaha megfogalmazódott már a fejében, hogy ezt vagy azt jobban csinálná mint a főnökei vagy mint a nagy cégek és ezt tudatná is másokkal, akkor itt a nagy lehetőség.
Legyen szó panaszról, kritikáról, dicséretről, vagy konstruktív ötletelésről, az Arsboni jogi munkaerőpiacról szóló kérdőíve mindezekkel kapcsolatban lehetőséget biztosít a véleménynyilvánításra.

A kutatásunk során csupán néhány információra és egy kávészünetnyi időre van szükségünk tőled.
Szociálpszichológusoktól pontosan tudjuk, hogy szívesebben adnak az emberek, ha tudják, hogy mire „adnak” pontosan. Lássuk!

Kérdőívünk teljesen anonim, összesen 20 percet vesz igénybe, mégis nagy reményeket fűzünk hozzá. Kérdéssorunkban kitérünk a fizetésekre, így te is be tudod lőni, hogy az átlaghoz képest hol állsz. Hangsúlyt fektetünk munkáltatóddal való viszonyodra, a kollegiális kapcsolataidra és az elvárásaidra is.

Legyen szó fizetésről, work-life balance-ről vagy az álommunkahelyek rangsorolásáról, mi apró részekre szétszedjük a szakmát, hogy Veled közösen építhessük újjá.

Az elkészült eredményeink alapján céges partnereink számára maximálisan pontos elemzést tudunk nyújtani, akik ezután a munkavállalók érdekeit és elvárásait megjelenítve beépítik a munkakultúrájukba a válaszaitokat. Fantasztikus érzés, amikor egy ismert és elismert munkáltató a céges és HR stratégia részeinek kialakításakor a Te válaszaidat is figyelembe veszi.

Ezen felül az elkészült kérdőív eredményeinek összefoglalóját publikálni fogjuk honlapunkon, illetve a kitöltők e-mail címére külön elküldjük és közösen vonjuk le a legérdekesebb és legfontosabb tapasztalatokat.

Ha úgy gondolsz a jogászságra, mint a világ legszebb szakmája, ne hagyd, hogy mások formálják a jövőjét. Vegyél részt a folyamatokban, számítson a Te szavad is és légy megkerülhetetlen tényezője a jogi munkaerőpiac innovációjának!

Ha számodra nem vonzó a jogi szakma, és úgy érzed, már nem bírod tovább, mondd el miért. Most megteheted következmények nélkül. Minket valóban érdekel, hogy miért érzel így, és konstruktív ötleteiddel közösen vehetjük rá a munkáltatókat, hogy egy komfortosabb közeget teremtsenek.

Ha ezek az érvek még nem győztek volna meg teljeskörűen, akkor szállj versenybe az értékes nyereményekért, mivel a kiöltők között hat nyereményt is kisorsolunk. A kitöltés után add meg az e-mail címed és startolj rá a 4 db Sziget jegy egyikére, a 75.000Ft-os IKEA ajándékkártyára vagy egy szintén 75.000Ft értékű repülőjegy utalványra.

Munkáltatóként pedig – amennyiben felkeltette érdeklődésed a kutatásunk –, a kellő számú kitöltést követően igényeld tőlünk az elkészült elemzés mentén a Market Insight-unkat, így közelebb kerülhetsz egy olyan munkahelyi légkör megteremtéséhez, melyben alkalmazottaid motiváltabbak és eltökéltebbek lesznek.

Építsük újjá a jogi munkaerőpiacot közösen!

☜✃✃✃✃✃✃✃✃✃✃✃✃✃✃✃✃✃✃☞

📈⚖️Kutatás a Jogi Munkaerőpiacról⚖️📈

  ✍️ Töltsd ki a kérdőívünket! ✍️ 

***

Ha nem szeretnél lemaradni a további írásainkról, kövesd az Arsbonit a Facebookon. Videós tartalmainkért pedig látogass el a Youtube csatornánkra.