Tisztújítás a Budapesti Ügyvédi Kamarában – Bemutatkoznak a jelöltek!

Az Arsboni szakcikkek mellett a jogászságot és az ügyvédséget érintő változásokról és közéleti eseményekről is gyakran beszámol. Ahogy a Budapesti Ügyvédi Kamara Ügyvédjelölti tagozatának tisztújításakor is szavazásra buzdítottunk, a most zajló a budapesti ügyvédi kamarai választásokkal is kiemelten kívánunk foglalkozni.

Bemutatkozási lehetőséget kívánunk ezért biztosítani minden tisztségre pályázó számára. Az Arsboni összeállított ezért egy rövid kérdéssort, amellyel strukturálni szeretnénk a jelöltek bemutatkozásait. Mivel a Kamara nem csupán az ügyvédek, hanem az egész társadalom számára fontos szerv, úgy gondoljuk, hogy kiemelt közérdek fűződik ahhoz, hogy a választásokról a nagyközönség is információhoz jusson. Az alábbi kérdésekre vonatkozóan várjuk jelöltek véleményét, akiket e-mailen kerestünk meg:
1. Mit tart jelenleg az ügyvédség legnagyobb kihívásainak, melyek az Ön legfontosabb céljai, amelyeket megválasztása esetén el szeretne érni?
2. Hogyan értékeli a korábbi évek elnökének, elnökségének, más tisztségviselőinek munkáját? Mit gondol a kamara működéséről, és az általa ellátott szolgáltatások színvonalát érintő kritikákról (például: lassú ügyintézés, magas díjak)?
3. Az ügyvéd tevékenységében szabad és független. Mit jelentenek az Ön számára személyesen és Ön szerint a Budapesti Ügyvédi Kamara számára ezek az alapelvek?
4. Mit gondol az ügyvédséggel kapcsolatban gyakran felmerülő társadalmi kritikákról, amely szerint indokolatlan monopol-jövedelemre tesznek szert bizonyos tranzakcióknál? Van olyan terület, ahol lazítana az ügyvédkényszeren?
5. Az ügyvédjelöltek körében gyakran elhangzó kritika, hogy sok ügyvéd olcsó munkaerőként tekint a jelöltekre. Ön szerint indokolt az ügyvédjelölti munkakörülmények, bérezés fejlesztése? Ha igen, ennek milyen eszközei lehetnek?

Október 31-ig várjuk a jelöltek válaszait a kérdéssorra. Amennyiben Ön is szívesen megosztaná a gondolatait az olvasóinkkal a témában, kérjük küldje el nekünk írását az arsboni@arsboni.hu e-mail címre.

***

Ha nem szeretnél lemaradni a további írásainkról, kövesd az Ars Bonit a facebookon.

MEGOSZTÁS