Innováció a jogi piacon

Ismert a legaltech jelenség, sőt, számos képviselője is. Ugyanakkor akármennyire is kiváló egy szolgáltatás, nem tud ügyfelek nélkül létezni. Vajon hogyan kerül be a mindennapi munkavégzés menetébe egy innovatív megoldás? Mi szükséges ahhoz, hogy egy új megoldásra rábólintson egy ügyvédi iroda? A Legal Festen a Dentons – amely a világ legnagyobb ügyvédi irodája – európai innovációs igazgatója, dr. Miskolczi Andrea tárja fel a jogi innováció rejtelmeit. 

Számos vállalkozó kedvű jogász, IT szakember gondolkodik a jogi munkavégzést, terméket, tanácsadást produktívabbá és költséghatékonyabbá tévő szolgáltatás működtetésén, illetve ezek létrehozásán. Mindazonáltal ismert jelenség, hogy a start-upok, nyújtsanak akár jogi, akár pénzügyi, stb. szolgáltatást, döntő többsége eltűnik a kapitalizmus korai olvasztótégelyében, bárminemű felvásárlás, expanzió lehetősége előtt. Azok, akik nem, sikeresen szereztek ügyfeleket innovatív megoldásuk számára. Mégis mi alapján döntöttek mellettük a piaci szereplők?

Hogyan kerül kiválasztásra a tucatnyi legaltech megoldás közül az, amelyikkel egy ügyvédi iroda dolgozni szeretne?

Tarts velünk dr. Miskolczi Andrea előadásán a Legal Fest során, ahol a világ legnagyobb ügyvédi irodájának európai innovációs igazgatója árulja el, mégis milyen szempontok alapján választ egy ügyvédi iroda innovációs partnert.

dr. Miskolczi Andrea

Miskolczi Andrea jogi diplomáját 1998-ban szerezte az ELTE-n, amely mellett közgazdasági végzettséggel is bír.  Továbbá teljesítette a Harvard Business School innovációs stratégiákkal foglalkozó posztgraudális kurzusát 2017-ben, jelenleg pedig az MIT mesterséges intelligenciát fókuszába helyező posztgraduális képzésén vesz részt. Karrierje során oktatási tevékenysége mellett több nemzetközi ügyvédi irodában gyakorolta hivatását jelöltként, majd ügyvédként, jelenleg a Dentons nemzetközi ügyvédi iroda európai innovációs igazgatója.

Innováció a jogi piacon

Vajon pontosan hogyan viszonyul a világ legnagyobb ügyvédi irodája az innovációhoz? Mégis mit takar ez a tevékenység a jogi piacon? Hallgasd meg Miskolczi Andrea előadását!

*** Wulters Kluwer logo A Jog és Innováció rovat támogatója a Wolters Kluwer

***

Ha nem szeretnél lemaradni a további írásainkról, kövesd az Arsbonit a Facebookon. Videós tartalmainkért pedig látogass el a Youtube csatornánkra.