Csak három szót mondok – 1.Global 2.Legal 3.Hackathon: Idén visszatér a leginnovatívabb jogászverseny!

A Global Legal Hackathon budapesti fordulóját idén már a harmadik alkalommal rendezi meg a Wolters Kluwer. Az előző két évben megrendezett verseny bebizonyította, hogy a jogászvilágnak elválaszthatatlan része az innováció, a startup kultúra és az újdonságok keresése.

Az évek alatt a Hackathon minden idők legnagyobb jogi technológiai innovációs eseményévé vált és a verseny egyik legnagyobb erőssége, hogy bárki jelentkezhet, aki elég motivációt érez arra, hogy újítást hozzon a jog területén.

Nem kell tehát keményvonalas jogásznak lenni ahhoz, hogy valaki jelentkezzen, sőt a korábbi évek tapasztalatai megmutatták, hogy egy csapat akkor tud igazán sikeres lenni, ha a tagok között joghallgatók, jogászok, ügyvédek, programozók, közgazdászok, grafikusok, webdesignerek, marketingesek és UX designerek is vannak.

A verseny célja, hogy a rendelkezésre álló idő alatt kell megalkotni egy olyan megoldást, ami változást hozna a jogi piac mostani működésében. A versenyre minden érdeklődőt és „innovátort” várnak. Nem számít, ha valakik csapatban jelentkeznek egy kész koncepcióval, vagy ha valaki egyedül jönne el még ötlettelenül, de az alkotás vágyától fűtve, mivel a helyszínen is létrehozhatnak még csapatokat az ott lévőkből. A Hackathon egy olyan verseny, ahol a három nap során ötletelni kell, üzleti stratégiát alkotni, pitchelni majd meggyőzni a zsűrit, hogy a ti ötletek a leginnovatívabb és piacképesebb.

Kutatás a jogi munkaerőpiacról

A kitöltők között a nyertes választása szerint kisorsolunk 4 db Szigetjegyet, egy 75.000 Ft-os IKEA utalványt vagy egy 75.000 Ft-os Repjegy.hu utalványt!

A budapesti forduló helyszíne a Millenáris Startup Campus lesz, – mint ahogy tavaly is –, ahol modern, 21. századi profi környezetben alkothattok majd és prezentálhatjátok az ötleteiteket. Az időpont pedig március 6-8., ami után a győztes csapat részt vehet a Londonban megrendezésre kerülő globális döntőn május 16-án, ahol már egy nemzetközi zsűri előtt kell majd helyt állni.

A 2019-es budapesti Hackathon-ról készült beszámolónkat itt tudod elolvasni, ahol megismerheted milyen egy ilyen verseny atmoszférája és elkezdheted az alapozást idénre.

Ha még egy kis extra motivációra lenne szükséged, akkor nézd meg a 2018-as Global Legal Hackathon New York-i döntőjét megnyerő magyar csapat fejlesztését, nekik már honlapjuk is van. – Kattints!

Ne gondolkozz sokáig, jelentkezz! – Hiába „verseny”, veszíteni nem tudsz, csak nyerni.

Helyszín: Millenáris Startup Campus
Időpont:2020. március 6-8.
Regisztráció: https://hackathon.wolterskluwer.hu/regisztracio-2020/

*** Wulters Kluwer logo A Jog és Innováció rovat támogatója a Wolters Kluwer

***

Ha nem szeretnél lemaradni a további írásainkról, kövesd az Ars Bonit a facebookon.